Abdulhamit Gül kimdir

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı görevini Bekir Bozdağ'a devreden Abdulhamit Gül'e yakından bakalım...

Abdulhamit Gül, 1977 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya geldi. Lise öğrenimini Nizip İmam Hatip Lisesinde, lisans öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

SİYASİ KARİYERİ

Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. Milli Gençlik Vakfı’nın 1999-2001 yılları arasında başkanlığını yaptı. 2001-2003 yılları arasında “Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı” oldu. 2003-2010 yılları arasında Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyelisi, 1 Kasım 2010 - 22 Eylül 2012 tarihleri arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi oldu. HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yerine getiren Gül, “Hukuki Araştırmalar Derneği” (HUDER) üyesidir.

ADALET BAKANLIĞI YAPTI

Abdulhamit Gül, Ak Parti hükümetlerinden Adalet Bakanlığı görevinde bulundu. gül, 2017'de yapılan kabine değişikliğinde Adalet Bakanı olarak atandı. Abdulhamit Gül, 65 ve 66 hükümetlerde Adalet Bakanı olarak çalıştı. 29 Ocak 2021'de görevini Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a devretti.

ERKAN OĞUR’UN KONSERİNİ İPTAL EDEN İÇİN ‘TAKDİRE ŞAYAN’

Sanatçı Erkan Oğur'un Sakarya'da vereceği sahur konseri iptal edilip gerekçe olarak bir hesaptan MİT'le ilgili yapılan eleştiri gösterildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de konserin iptalini takdir edip; “Başbakanımıza, milletin değerlerine hakaret eden sanatçıların Ak Partili belediyelerde etkinlik yapması mümkün değildir. Bu konuda belediye başkanlarımız kadar vatandaşlarımızın duyarlılığı da takdire şayandır. Son olarak Twitleriyle hakarette bulunan Erkan Oğur’un konseri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızca iptal edilmiştir.” dedi.