Abdülkadir Selvi ile Kadri Gürsel'in Gauck-Peres atışması

Abdülkadir Selvi ile Kadri Gürsel'in Gauck-Peres atışması

CNN Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf programında, gazeteci Abdülkadir Selvi ile meslektaşı Kadri Gürsel arasında Peres-Gauck ve aparat-avatar polemiği yaşandı.

"GAUCK'A, PERES'E TEPKİDEN NİYE RAHATSIZSIN?"

Programın sonuna doğru yaşanan tartışmada Selvi, " Batılılar gelsin, Türkiye'yi azarlasın. Ama Türkiye'den hiçbir tepki gelmesin. Yok böyle birşey.. Gauck'a da Peres'e de böyle cevap verilir" dedi.

Abdülkadir Selvi, Kadri Gürsel'in tepkisi üzerine, "Neden Hitler'in torunu denmesinden çekiniyorsun? Gauck'a, Peres'e cevap verilmesinden neden rahatsız oluyorsun" diye karşılık verdi.

"SEN İKTİDARIN APARATI, AVATARISIN"

"Gak-Guk giye cevap verilir mi? İktidarın medyası yapmadı mı? Sizden utanıyorum" diyen Kadri Gürsel'e Selvi, "Sen askeri vesayetin gazetecisisin" şeklinde yanıt verdi.

Bunun üzerine Kadri Gürsel, "Sen gazeteci değil, iktidarın bir aparatı, bir avatarısın" deyince Abdülkadir Selvi, cebinden serbest gazeteci kartını çıkararak, "Bu kartı taşıyan üç kitap yazmış biriyim. O sözlerini de geri alacaksın" şeklinde çıkıştı.

Kadri Gürsel'in sözünü geri almamamakta ısrarı sonrası Nagehan Alçı, tartışmayı sonlandırmak için programı kapatmak zorunda kaldı.

Kadri Gürsel ve Abdülkadir Selvi kavga etti