Abdullah Avcı'dan Bursaspor açıklaması

Abdullah Avcı'dan Bursaspor açıklaması

Bursaspor'un Christiph Daum'la yollarını ayırdıktan sonra teklif götürdüğü teknik direktör Abdullah Avcı konuyla ilgili olarak ilk kez sporx.com'a konuştu...

Bursaspor'dan teklif aldığını doğrulayan teknik direktör Avcı, "Görüşmelerimiz sürüyor henüz netlişmiş bir durum yok bir kaç gün içinde konu netleşir. Ancak gelişmeler olumlu diyebilirim" açıklamasını yaptı.

Bursaspor başkanı Erkan Körüstan'la biraraya gelen Avcı yapılan bu görüşmenin ardından, "Kendilerinin ben milli takımdayken de bir teklifleri olmuştu.Pazar günü de böyle süpriz ve ani bir gelişme oldu. Ben sayın kulüp başkanına düşüncelerimi planlarımı anlattım. Eğer ben Bursaspor'da görev alacaksam bu görev teknik direktörlük ile sınırlı olmayan kulübün A takımdan alt yapıya, pilot takımına tüm futbol organizasyonunu planlayan kişi olarak orda olurum. Geniş kapsamlı uzun vadeli bir organizasyon için olurum. Çünkü bugün karşınızdaki kulüp bu ülke futbol takımlarınının her katagorisini besleyebilen bir kaynağa sahip bir kulüp. Bu aslında bir teknik direktörlük meselesi değil bir kurumsallaşma planı bu nedenli bugünden yarına olacak evet denecek bir şey değil. Bursaspor külübü ulaşılabilir hedefler koyarak bunu uzun vadede gerçekleştirebilecek bir kulüp, ben de böyle bir kulüpte görev almak isterim" dedi.

"KAPSAMLI BİR ORGANİZASYON OLACAKSA..."

Bursaspor olayının sadece bir teknik direktörlük görevi ile sınırlı olmayan bir konu olduğu için sonuçlanmasının da bir kaç gün bulabileceğini belirten Avcı, "Bu iş bugünden yarına olacak bir şey değil. Yapılanmayı sağlam temellere oturtmamız için acele etmememiz gerekir. Bu işin içinde teknik idari ve kurumsallaşma var. Uzun vadeli ve geniş kapsamlı bir organizasyon olacaksa varım dedim. Görüşüyoruz inşallah iki taraf için hayırlısı olur" açıklamasını yaptı. Bu arada Abdullah Avcı'nın menajeri ve avukatının bu akşam yeşil - beyazlı kulübün yetkilileri ile biraraya geleceği öğrenildi. Avcı'nın Bursaspor cephesinden öne sürdüğü olmazsa olmaz şartlarından birinin en az 3.5 yıllık bir sözleşme olduğu belirtildi.