Abdüllatif Şener: O ses Başbakan Erdoğan'a ait

Abdüllatif Şener: O ses Başbakan Erdoğan'a ait

AK Parti'nin kurucu isimlerinden Abdüllatif Şener, Halk TV'de katıldığı programda, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'BU SESLERDE TERDDÜT YOK'

Soruları yanıtlayan Abdüllatif Şener; "Bu ses kayıtlarını ben de dinledim. Benim kanaatime göre, tereddüt edecek bir durum yok gibi görünüyor. Refleksiyle, tonlamalarıyla, tereddüt ettiği nktaları izah etme biçimiyle, öteden beri yanında çalışmış ve çok defa telefon görüşmelerine muhatap olmuş biri olarak benim kişisel kanaatim bu seslerde bir tereddüt yok" ifadelerini kullandı.

'BU YOLSUZLUKLAR NEDENİYLE AYRILDIM'

Şener, açıklamasında "Ancak bildiğiniz gibi yeni RTÜK ve internet düzenlemeleri nedeniyle bu görüntüler yayınlanamıyor. Ancak en azından ses doğru mu değil mi diye tartışılabilmesi gerekir. Bu yolsuzluklar nedeniyle ayrıldım" dedi.

'BERABER DİNLEDİK BİZ BU YOLLARDA'

Şener, açıklamalarına son olarak, "Başbakan konusunda temenniler safhasını çoktan geride bıraktık. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak bu ülkeyi yönetenlerin hırsızlığa bulaşmasını temenni etmeyiz. Ancak benim kabinede iken de sürekli ifade ettiğim yoğun bir yolsuzluk arayışı içindeki bir yapı olarak nitelendirdim iktidar yapısını. Bu yolsuzluğu kişiliğimle meşrulaştırmamak için bıraktığımı söylemiştim. Bir insanın ömür boyunca ulaşamayacağı makamları bırakması başka ne anlama gelebilir? Beraber dinledik biz bu yollarda...

'DİNLEMELERİN SEBEBİ İKTİDAR'

Türkiye'de herkesin dinlendiği bir ortam oluşturuldu. Bu iktidar ülkenin çivisini çıkardı. Ben dinlemeler nedeniyle camiayı sorumlu göstermem. Eğer ben dinlenmişsem, bunun sorumlusu bu ülkeyi yöneten iktidardır" ifadelerini ekledi.