Acıbadem ve Altunizade'de fiyatlar yükselişe geçti

acıbadem

Acıbadem ve Altunizade bölgesinde markalı konut projelerini mercek altına alan EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eda Güneş, her iki bölgenin merkezi konumları ve toplu ulaşım ağlarına yakınlıkları nedeniyle hızlı bir gelişim içinde olduğunu kaydediyor. Güneş, son bir yıl içinde yüzde 30 değer kazanan bölgede, markalı konut projelerinin metrekare satış fiyatlarının 12.000-26.000 TL arasında olduğunu belirtiyor.

TOPLU TAŞIMANIN KESİŞME NOKTASINDA

Eda Güneş, ulaşım açısından oldukça rahat bir konumda bulunan Acıbadem ve Altunizade'nin ulaşım aksına yakın olması sebebiyle cazip yerleşim bölgeleri olduğunu belirtiyor. Bölgeye araçla TEM Otoyolu ve D-100 karayoluyla ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Güneş, her iki bölgenin toplum ulaşım alternatifleri açısından önemli bir konuma sahip olduğunu kaydediyor. Güneş, 2012 yılında açılan Kartal-Kadıköy metro hattı ve metro hattına entegre olan metrobüs ve Marmaray hattının bölgenin ulaşılabilirliği açısından en önemli avantajları olduğunu ifade ediyor. Yapımı devam eden ve 2017'de tamamlanacak Avrasya Tüneli'nin bölgeye artı puan katacağını belirten Güneş, Kadıköy-Kartal metro istasyonu ve Marmaray ile entegre olması planlanan Büyük İstanbul Tüneli projesinin de bölgeye getirisinin büyük olacağını kaydediyor.

METREKARE FİYAT ARALIĞI 12-26 BİN TL

Acıbadem ve Çamlıca bölgesinde nitelikli konut projesi sayısının arttığını söyleyen Güneş, konutların villa ya da dubleks, tripleks gibi çok katlı daireler olduğunu dile getiriyor. Acıbadem semtinin Osmanlı döneminden beri önemini koruduğunu ifade eden Güneş, eski yerleşim birimlerinden biri olan bölgenin, günümüzde ana akslara olan yakınlığı sebebiyle konut geliştiricileri bakımından tercih edildiğini belirtiyor. Güneş, bölgede geliştirilen markalı konut projelerinin bölgeye olan ilginin daha da artmasına neden olduğunu, ayrıca Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesine yakın olması sebebiyle de nitelikli konut sektörünü etkilediğini kaydediyor. Altunizade ve Acıbadem çevresindeki projelerde fiyatların değişkenlik gösterdiğini kaydeden Güneş, ortalama birim metrekare satış fiyatlarının 12.000-26.000 TL aralığında değiştiğini söylüyor. Güneş, satış ofislerinin satış fiyatından indirim yapma opsiyonları olduğunun tespit edildiğini belirterek, konut fiyatlarının bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 30 artış kaydettiğinin altını çiziyor.