Adana Milli Emlak Müdürlüğü'nde telekız skandalı

Adana Milli Emlak Müdürlüğü'nde telekız skandalı

Adana'da iç çamaşırı mağazası bulunan B.K.'nın fuhuş yapıp, internet üzerinden iş adamlarına kadın ayarladığı ihbarı üzerine 2011'de yapılan soruşturma kapsamında B.K. ve bazı kadınların telefonları dinlemeye alındı. Yapılan dinleme sayesinde bazı tele kızların, arazi alım satımı yapanlar tarafından usulsüz arazi kiralanması için Milli Emlak Müdürlüğü'ndeki görevlilere rüşvet olarak sunuldukları belirlendi. Habertürk'ten Neşet Karadağ'ın haberine göre polis, telefon dinlemesiyle hem fuhuş çetesini hem de Milli Emlak Müdürlüğü'ndeki tele kızlı rüşvete darbe vurdu. 22 Mart 2011'de yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aralarında Adana Batı Milli Emlak Müdürü Şevket K., Milli Emlak Müdürlüğü'nde şef olarak görev yapan Mustafa A. ve Ali C.Y.'nin de bulunduğu 10 kişi hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Adana Milli Emlak Müdürlüğü'nde telekız skandalı

PARASINI BEN ÖDEDİM

‘İhaleye fesat karıştırma, rüşvet almak ve vermek, dolandırıcılık' suçlarından hakkında 57 yıla kadar hapis cezası istenen Müdür Şevket K. savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Telekızla ilişkisini doğrulayan K. "Ancak parasını kendim ödedim. Ancak bu ilişkim işle ilgili değil" dedi. Telekızın mağazasından yaptığı 750 liralık iç çamaşırı ücretini kendisinin ödediğini ifade eden Şevket K., "Param yetmemişti. Haluk'dan borç aldım, sonra ödedim. Hiç kimseye menfaat sağlamam, rüşvet almam söz konusu değildir" dedi.

HERKES İLİŞKİYE GİRDİĞİ KADININ PARASINI ÖDEDİ

Bir düğün salonu işletmecisi olan ve Milli Emlak Müdürlüğü görevlilerine rüşvet karşılığı tele kız ayarladığı da iddia edilen Haluk V. ise, Milli Emlak'tan ihale yoluyla herhangi bir mal veya menfaat temin etmediğini söyledi. Bir arkadaşının ecri misil bedelini ödeyemediği için hazine arazisini kendisine devretmek istediğini belirten Haluk V. "Ben burayı hobi bahçesi olarak kullanmak istiyordum. Şevket bey ‘alma zarar edersin' dedi. Ancak, ihaleye girip bedelini ödedim" dedi. Milli Emlak Müdürü'ne tele kız ayarlama suçlamasını ise kabul etmeyen V., "Bayanlarla birlektelik konusunda herkes ilişkiye girdiği kadının parasını ödedi. Bunun Milli Emlak'taki işlerle ilgisi yok" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

İLİŞKİ OLMADI

Mahkemede tanık olarak dinlenen tele kızlardan B.K., Milli Emlak Müdürü ile tutuklu diğer sanık Haluk Vural sayesinde tanıştığını belirterek, "Haluk ile kahve içerken Şevket bey bir bayan arkadaşıyla geldi. Onlara mağazamdan alış veriş yapmalarını söyledim. Şevket bey 1000 liralık alış veriş yaptı. Pazarlıkla 750 liraya indik. Hesabı öderken parası yetmedi, yerine Haluk bey ödedi. O da daha sonra parayı Haluk'a ödemiş" dedi. Milli Emlak Müdürü Köseoğlu'nun rüşvet karşılığı ilişkiye girdiği iddia edilen F.T. de, iddiayı kabul etmedi, "Şevket Köseoğlu benimle görüşmek istedi. Ben kabul etmedim. O yüzden kendisiyle tartıştık. Aynı ortamdayken cinsel ilişki olmadı" dedi.

MÜDÜRE 4 YIL 2 AY HAPİS

Mahkeme heyeti Şevket K. ile Haluk V.'yi 'rüşvet alıp vermek' suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına mahkum etti. Şevket K.'ye ayrıca 'görevi kötüye kullanmaktan' da 6 ay 7 gün hapis cezası verildi. Diğer 8 sanık ise 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 5 ay ile 6 ay 7 gün arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.