Adana'da 3 genç nehirde mahsur kaldı İZLE

Adana'da 3 genç nehirde mahsur kaldı İZLE

Musa (18), Ramazan (19), Yusuf Ballı (17) ve Rıdvan Yavuz (17) isimli 4 arkadaş pazar günü gezmeye çıktı. Merkez Yüreğir ilçesinde bulunan ormanlık alanda bir süre gezen 4 arkadaş su seviyesi düşük olan Seyhan Nehri'nden karşıya geçmek istedi.

Adana'da 3 genç nehirde mahsur kaldı İZLE

Adana'da 3 genç nehirde mahsur kaldı İZLE

BARAJ KAPAKLARI AÇILINCA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Arkadaşlar nehre girip ilerlemeye başladı. Arkadaşlardan Rıdvan Yavuz korkarak sudan çıktı. Ancak 3 arkadaş nehirde ilerlemeye devam etti. Seyhan Barajı kapaklarının açılması nedeniyle bir anda çok düşük olan su seviyesi nehirde hızla yükselirken bir taraftan da akıntı kuvvetlendi.

KAYAYA ÇIKIP YARDIM İSTEDİLER

Bunun üzerine 3 arkadaş hemen nehrin ortasındaki bir kayaya çıkarak burada beklemeye başladı. Çevreden yardım isteyen 3 arkadaş bir taraftan da 155'i arayarak "Seyhan Nehri'nde mahsur kaldık birden su yükseldi" diyerek yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, Can-Kur'dan yardım istedi.

Adana'da 3 genç nehirde mahsur kaldı İZLE

GENÇLER KISA SÜREDE KURTARILDI

Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri can yeleklerini giyip botla gençlere ulaşmaya çalıştı. Bir süre kürek çeken ekipler daha sonra gençlerin sığındığı kayaya ulaştı. Ekipler önce gençlere can yeleği giydirip ardından bota aldı. Bir süre nehirde gençlerle birlikte ilerleyen ekipler kısa sürede karaya ulaştı. Sudan kaçan Yavuz ise köprüden kıyıya çıkartılan arkadaşlarının yanına geldi. Bir süre sonra çocukların üzerine çıkarak hayatta kaldığı kaya da sular altında kaldı.

Gençler nehirde su olmadığı için karşıya nehrin içinden geçmeye çalıştıklarını ancak bir anda su yükselince mahsur kaldıklarını söyledi. Gençler üzerlerinden şoku atınca mahsur kaldıkları yerde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.