Adana'da 4 kişilik yaya kapkaç çetesi yakalandı
DHA

Adana'da, Çukurova ilçesi Mahfesığmaz ve Toros Mahallesi'nde cep telefonlarını kapkaç yöntemiyle çalan 4 kişilik çete, yüze yakın güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu özel ekipler tarafından yakalandı.

CEP TELEFONLARINI ÇALDILAR

Toros Mahallesi'nde, yolda yürüyen Ö.Ö.'nün (9) elinden cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çalan şüpheliler, ara sokaklara girerek izlerini kaybettirdi. Bu olaydan 1 saat sonra şüpheliler, marketten çıkan Musa A.'nın (15) cep telefonunu da aynı yöntemle alıp kaçtı.

Adana'da 4 kişilik yaya kapkaç çetesi yakalandı

ŞİKAYETTE BULUNDULAR

12 Kasım'da Yurt Mahallesi'nde yürüyen Kübra Ç. (23) ve M.E. (14) de cep telefonuyla konuşurken, aynı yöntemle kapkaççıların mağduru oldu. Mağdurların şikayetleri üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aynı mahallelerde kapkaç yapan çete için çalışma başlattı.

Adana'da 4 kişilik yaya kapkaç çetesi yakalandı VİDEO

GÜVENLİK KAMERALAR İNCELENDİ

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, özel ekip kurdurarak bölgenin ablukaya alınması talimatını verdi. Yüze yakın güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, olay anına ait görüntüleri bularak yaya olarak gezen 4 kişinin kapkaç anı görüntülerine ulaştı.

TEK BAŞINA KAPKAÇ YAPINCA YAKALANDI

Kapkaç olaylarının yaşandığı mahallede yaya ve araçla devriye gezen polisler, 14 Kasım'da park içerisinde oturan H.Ş.'nin (17) kapkaça uğraması üzerine harekete geçip, şüpheli Mert B.'yi (19) yakaladı.

Emniyete götürülen şüpheli Mert B., sorgusunda daha öncedeki 4 kapkaç olayını Halil İbrahim T. (24), Ramazan A. (20) ve Ali Ö. (22) ile birlikte yaptıklarını belirtti. Bunun üzerine polisler, diğer çete üyelerini de yakalayarak gözaltına aldı.

Adana'da 4 kişilik yaya kapkaç çetesi yakalandı

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin ayrıca, çaldıkları cep telefonlarının sim kartlarını çıkaramayınca bir fotoğrafçıya girerek, ''Arkadaşımızın eline kıymık battı, zımba teli varsa verinde çıkaralım'' dedikleri ortaya çıktı. Sorgularında telefonları sattıklarını söyleyen şüphelilerden Ali Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 3 şüpheli tutuklandı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)