Adana'da ağaçta kalan kediye kurtarma operasyonu

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Yamaçlı Mahallesi 599 Sokak'ta bulunan yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki çam ağacının tepesine çıkan yavru kedi, tekrar inemedi.

İTFAİYE YARDIMA GELDİ

Mahalle sakinleri de tüm çabalarına rağmen kediyi bulunduğu yerden indiremeyince Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden yardım istedi. Kedinin çıktığı ağaç, dar bir sokakta olduğu için yüksek merdivenli araçlarından faydalanamayan itfaiye görevlileri, hayvanı bulunduğu yerden indirebilmek için yanına tırmanmaya çalıştı.

Adana'da kedi kurtarma operasyonu

Adana'da ağaçta kalan kediye kurtarma operasyonu

Adana'da ağaçta kalan kediye kurtarma operasyonu

10 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞTÜ

Ancak bunda da başarılı olamayan görevliler, bu kez ağaca ip bağlayıp kedinin bulunduğu üst kısmı, bir evin damına çekmeye çalıştı. Ancak ağacı eğemeyen itfaiyeciler, bu kez, üst dallardan birine bağladıkları ipi, yan sokaktan itfaiye aracı ile çekmeye başladı. Ancak bir türlü eğilmeyen ağacın üst kısmı kırılınca yavru kedi, 10 metre yüksekten itfaiyecilerin bulunduğu dama düştü.

2 SAATLİK ÇALIŞA SONUCU KURTARILDI

2 saatlik çalışmanın ardından hafif sıyrıklarla kurtarılan kediyi hemen bulunduğu yerden alan itfaiye görevlileri, yaralanan hayvanı veterinere götürdü. Mahalle sakinleri, kediyi indirdikleri için itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

İtfaiye görevlileri ise mahsur kalan hayvanları kurtarmak için mutlaka her yöntemi denediklerini söyledi.