Adana'da başıboş pitbull üç kişiyi ısırdı

Adana'da başıboş pitbull üç kişiyi ısırdı

Dün saat 22.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi’ndeki bir parkta oturan Hakan Saltan, Okan Erol ve Cengiz Demir, bir parkta oturup sohbet ederken önlerine bir anda Pitbull cinsi köpek çıktı. Köpek, önce Okan Erol’a saldırıp sağ ayağından ısırdı. Erol’u kurtarmak isteyen arkadaşları ve çevredekiler köpeğin üzerine su döktü, sopa ile vurdu. Bu sırada Okan Erol’u bırakan köpek, Hakan Saltan ve Cengiz Demir’e yöneldi. Pitbull’un hedefi olan iki genç de çeşitli yerlerinden ısırıldı. Çevredekilerin sopalı müdahalesiyle saldırgan köpek, iki genci bırakıp, kaçtı.

Hakan Saltan ile Okan Erol, çağrılan ambulansla Adana Numune eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Cengiz Demir ise kendi çabaları ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne ulaştı. Hayati tehlikesi bulunmayan 3 arkadaş tedavilerinin ardından taburcu edildi. Başıboş Pitbull’un dehşetine tanık olan Velat Al, şunları anlattı:

"ÖZELLİKLE KARANLIKTA ORTAYA ÇIKIYORLAR"

"Saldırıya uğrayanların üçü de mahalleden arkadaşım. Parktaki ağacın altında sohbet ediyorlardı. Bir anda köpek ortaya çıktı, önce Okan’a saldırdı. Okan yerde çırpınıyordu, bağrışma seslerini duyup, yardımına koştuk. Hakan köpeğin kafasını tutup, ağzını ayırmaya çalışıyordu. Köpek Okan’ı bıraktı, diğerlerine yöneldi. Peş peşe üçünü de ısırdı. Biz köpeğin üzerine su döktük, sopa ile vurduk ama bir türlü kurtaramadık. Yaklaşık yarım saat sonra köpek boş araziye doğru kaçıp gitti." Velat Al, söz konusu bölgede çok sayıda başıboş köpek olduğunu, özellikle hava karardıktan sonra ortaya çıkıp, korku saldıklarını söyledi.