Adana'da kadınlara fuhuş yaptıran 4 kişi yakalandı
Ajanslar

İddiaya göre, Özbekistan'da maddi durumları kötü olan evli ve 4'er çocukları bulunan Shokhlo I. (39) ile Makhbaba K. (42) çocuk ya da yaşlı bakıcılığı yapmak üzere İstanbul'a geldi.

İNTERNETTEN ADANALI İLE TANIŞTI

Burada bir süre iş arayan iki arkadaş iş bulabileceklerinin söylenmesini üzerine Gaziantep'e gitti. Ancak burada da iş bulamayınca bu kez de Osmaniye'ye gitti. Shokhlo I. Osmaniye'de kalırken sosyal paylaşım sitesinden Serkan Ç. isimli Adanalı bir kişiyle arkadaş oldu. Serkan Ç., kadınları Yumurtalık'a davet etti. Serkan Ç. Shokhlo I. ile arkadaşı Mustafa M. de Makhbaba K. ile sevgili oldu.

Adana'da kadınlara fuhuş yaptıran 4 kişi yakalandı

FUHUŞ YAPTIRMAYA BAŞLADILAR

Bir süre sonra da iki arkadaş kadınlara fuhuş yaptırmaya başladı. Mustafa M. kadınları otomobiliyle müşterilere götürüp getirmeye başladı. Daha sonra Mehmet Salih Ş. (54) ve Hüsnü A. da (51) kadınlar ile tanışarak onlarla hem birlikte olup hem de müşteri bulmaya başladı. Zanlılar Özbek asıllı kadınları evlenmek ve iş vaadiyle kandırıp fuhuş yaptırdı.

POLİS OPERASYON DÜZENLEDİ

Bu arada, polise Özbek asıllı iki genç kadına fuhuş yaptırıldığı ihbarı geldi. Bunun üzerine operasyon başlatan polis iki kadın ve 4 şahsı gözaltına aldı.

Adana'da kadınlara fuhuş yaptıran 4 kişi yakalandı

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Kadınların, Özbekistan'da çocukları ve ailelerinin maddi durumları kötü olduğu için Türkiye'ye çocuk ya da yaşlı bakıcılığı yaparak para kazanmaya geldiklerini ancak kendilerinin iş ve evlilik vaadiyle kandırılarak fuhuş yaptırıldığını söylediği öğrenildi. Zanlılar ise suçlamaları kabul etmedi. 4 zanlı ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken, kadınlar göçmen idaresine teslim edildi.