Adanalı kadın kocasının sevgilisinden tazminat kazandı

e

İzmir’de eşi ve iki oğluyla birlikte yaşayan Sultan A. geçen yıl rahatsızlanınca ameliyat olmak üzere çocuklarıyla birlikte Adana’ya, ailesinin yanına gitti. Tedavi sonrası annesi, babası ve iki oğluyla birlikte eşine haber vermeden İzmir’e dönen A., evinde eşi 38 yaşındaki Veysel A.’nın bir kadınla çekilmiş fotoğraflarını ve eşine yazılmış aşk mektuplarını buldu. Veysel A., eve geldiğinde eşi, kayınvalidesi ve kayınpederini karşısında görünce şoke oldu. Ardından 2 yıldır fotoğraftaki kadın yani Selma T. ile imam nikâhı ile birlikte yaşadıklarını itiraf etti.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Sultan A., bunun üzerine avukatı Haldun Hulki Gürcan aracılığıyla, eşinin sevgilisi Selma T. hakkında “Haksız fiil nedeniyle kişilik haklarına saldırı” gerekçesiyle 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Avukat Gürcan dava dilekçesinde Selma T.’nin müvekkilinin eşi ile evli olduğunu bilerek ahlaka ve adaba aykırı, gayri resmi birlikteliğe, gönül ilişkisine girip, eşini evinden koparıp kendisiyle yaşamasını sağladığını belirterek, “Davalı, müvekkilemin eşi ile ilişkiye girerek aile bütünlüğüne, kişilik haklarına, manevi varlığına ağır ve haksız bir saldırıda bulunmuştur. Bu olay nedeniyle müvekkilemin yuvası dağılmış, namus ve şerefi ihlal olmuştur” ifadelerine yer verdi.

"YÜZÜĞÜ İADE ETTİM"

İzmir 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya cevap dilekçesi veren Selma T., Veysel A.’nın kendisini bekâr olarak tanıttığını, evinde ailesiyle fotoğraflarını görünce eşiyle ayrı yaşadığını söylediğini öne sürdü. T., “Evli ve küçük çocukları olduğunu öğrenince adeta başımdan kaynar sular döküldü ve kendimi çok kötü hissettim, yanından ayrıldım. İlişkiye son verdim. Verdiği yüzüğü iade ettim. Çıkarttığı kredi kartını da kullanmadım” dedi. Veysel A. da evli olduğunu sakladığını doğruladı.

Davada tanık olarak talimatla ifade veren kayınvalide Nazmiye G. eve döndüklerinde buldukları aşk mektuplarını ve fotoğrafları ve damadının ilişkisini itiraf ettiğini anlattı şunları söyledi: “Hatta Selma T.’nin, ‘Ben de bu evde seninle, karınla ve çocuklarınla birlikte oturacağım ve beni de çocuğumla birlikte kabul edeceksin. Ya da karın ve çocuklarına arabayla çarpıp öldürürüm’ dediğini söyledi. ‘Bir hata yaptım’ diyerek bizden özür diledi. Affettik. Selma’yı bırakacağını söyleyip, ‘Eve götürün ben de bir hafta sonra geleceğim’ dedi. Biz Adana’ya geldik. O gelmedi. Kızımın psikolojisi bozuldu, bunalıma girdi. Halen tedavi görüyor.”

30 BİN TL TAZMİNAT KAZANDI

Çiftin çocukları da babalarının sevgilisi ile uzun uzun telefonda konuştuğunu anlattı, kadının anne-babalarının ayrılmasına neden olduğunu söyledi. Mahkeme “olayın oluş biçimi, tarafların sosyal ve ekonomik durumu”nu dikkate alarak Selma T.’yi 30 bin TL tazminata mahkûm etti. Veysel A.’nın eşine açtığı iki boşanma davası reddedilirken çocuklar için eşine 500 TL tedbir nafakası ödemesine hükmedildi.