Adıyaman Üniversitesi eğitim materyalini üretecek
İHA

İleri düzey teknolojiye sahip olan tezgahla birlikte profil, alın ve konik tornalamanın yanı sıra dairesel kesme, kanal açma, dış ve iç çapa vida açma, delik delme, kılavuzla vida açma ve raybalama gibi pratik ve teorik eğitime katkı sunması planlanan onlarca eğitim materyalinin yapımı Adıyaman Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK

Öte yandan, Adıyaman sanayisinin ihtiyacı olan CNC operatörleri de düzenlenecek eğitim ve kurs faaliyetleriyle birlikte CNC torna tezgahı üzerinden verilecek uygulamalı eğitimle yetiştirilebilecek.

MADDE ÜRETİMİNİ ÜNİVERSİTE YAPACAK

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şerif Çitil, yerli üretip yerli kullanma konusunda oldukça iddialı olan  üniversitenin ,maddenin çoğunu kendilerinin üreteceğini söyledi.

Adıyaman Üniversitesi eğitim materyalini üretecek

YÜKSEK TEKNOLOJİ İLE YAPACAKLAR

Dr. Öğr. Üyesi Çitil, "Yüksek teknoloji özelliklerine sahip olan CNC torna tezgahı X, Z ve C ekseninde işleme kabiliyetine sahiptir. Bunun yanı sıra; silindirik tornalama, profil tornalama, alın tornalama, konik tornalama, dairesel kesme, kanal açma, dış ve iç çapa vida açma, delik delme, kılavuzla vida açma, raybalama, delik büyütme, delik içine kanal açma, parçanın alnına kanal açma, tırtıl çekme gibi kabiliyetlere sahiptir. Ayrıca tezgahta bulunan C ekseni özelliğinden dolayı parça üzerinde frezeleme işlemleri, kama kanalı açma, triger, düz, helis ve zincir dişli, sonsuz vida karşılık dişlisi gibi dişlileri üretebilme özelliği mevcuttur." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)