Adıyaman'da çatışma: 4 şehit, 6 yaralı
DHA

Adıyaman’da Dağ Kuyucak-Derinsu köyü bölgesinde önceki gün mermer ocağını asan ve 4’ü iş makinesi olmak üzere toplam 13 aracı yakarak ateşe veren teröristlerle sıcak temas sağlandı.

Adıyaman'da çatışma: 4 şehit, 6 yaralı

Adıyaman Valiliği’nden bugün gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, tuzaklanan el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu 1 askerin şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Adıyaman-Merkez Kuyucak Köyü bölgesine diğer güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman Jandarmamızın zırhlı aracına, daha önce yola yerleştiren ‘EYP’nin infilak ettirilmesiyle 1 kahraman Jandarmamız olay yerinde şehit olmuştur." denildi.

Adıyaman'da çatışma: 4 şehit, 6 yaralı

DOST ATEŞİYLE ŞEHİT OLDULAR

Aynı açıklamada, "Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı Jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur. Şehit olan 4 Jandarmamıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Adıyaman'da çatışma: 4 şehit, 6 yaralı VİDEO

Adıyaman'da çatışma: 4 şehit, 6 yaralı

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırı ile ilgili 8 kişinin gözaltına alındığına da dikkat çekilen açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Adıyaman'da çatışma: 4 şehit, 6 yaralı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)