Adıyaman'ın Ugandalı gelini

Uganda'dan 2 yıl önce akrabalarını ziyaret için Türkiye'ye gelen Jennifir isimli genç kız, Cengiz Çakılkaya ile tanışıp evlendi.

9 DİL BİLİYOR

Müslümanlığı seçtikten sonra Elif adını alan Ugandalı genç kız, 9 yabancı dil biliyor.

Adıyaman'ın merkeze bağlı Palanlı köyüne yerleşen 24 yaşındaki Ugandalı Elif'in 9 ay önce "Rabia" adını verdiği bir kızı oldu.

Adıyaman'ın Ugandalı gelini

Adıyaman'ın Ugandalı gelini VİDEO

KÖYÜN EN HAMARAT GELİNİ

İngilizce, Fransızca, Kürtçe, Türkçe, İspanyolca, Somalice, Afrikanca, Rusça ve Samoa dillerini bilen Elif, gelin geldiği Palanlı köyünün en hamarat gelini olarak anılıyor.

Adıyaman'ın Ugandalı gelini

NASIL TANIŞTILAR

Köyde eşi ile birlikte tarlalarda çalışan Elif, tanışma hikayelerini ve yaşadıklarını anlattı: "Türkiye çok sevdiğim bir ülke. Her fırsatta İstanbul'da akrabalarımızı ziyarete geliyordum. En büyük hayalim de İstanbul'a yerleşip büyük bir şirkette çalışmaktı. 9 dil bildiğim için bu hayalimi gerçekleştireceğime inanıyordum. Cengiz'le bir alışveriş merkezinde karşılaştık, göz göze geldik. Ben Türkçe bildiğim için 'Bana neden bakıyorsunuz?' dedim. O da 'Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Siz nerelisiniz?' diye sordu. Ben de Ugandalı olduğumu söyleyince 'Size bir şey ısmarlayabilir miyim?' dedi. Teklifini kabul ettim. Kahve içtik, tanıştık. Daha sonra ben ülkeme döndüm ve Facebook üzerinden görüşmeyi sürdürdük. İki yıl önce bana evlenme teklifinde bulundu ben de kabul ettim. O kararı aldıktan sonra buraya gelmem gerekiyordu. Başta bu durum benim için epey zordu. Çok farklı bir kültür. Ama Cengiz'e olan aşkım yüzünden her şeye zor da olsa alıştım."