Adnan Menderes'in arkadan çekilen fotoğrafının sırrı

Adnan Menderes'in arkadan çekilen fotoğrafının sırrı

Onu Çok Sevdim dizisi dün akşam son bölümüyle izleyicilerinin karşısına çıktı. Adnan Menderes'in idamıyla final yapan dizi izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

O FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Dizide Adnan Menderes'in idama götürülürkenki fotoğrafının sırrı da ortaya çıktı. Fotoğrafta Adnan Menderes idama götürülürken gözüküyor. Sağında solunda ad hakim ve askerler var.

Fotoğrafçı ilk önce o fotoğrafı önden çekmek istemiş. Ancak orada bulunan hakimler ve askerler "Bizi afişe mi edeceksin" diye kızarak fotoğrafların arkadan çekilip yüzlerinin görünmemesini istemiş.

ONU ÇOK SEVDİM'DE ADNAN MENDERES'İN İDAMI

KOMUTANA SEZAİ KARAKOÇ ŞİİRİYLE CEVAP

Bunun üzerine Adnan Menderes "Ölümümden de mi korkuyorsunuz komutan" diyor. Komutan'ın "Kes sesini" demesi üzerine Menderes şair, fikir adamı Sezai Karakoç'un "Biz sussak, tarih susmayacak..
/tarih sussa, hakikat susmayacak." mısralarından ilhamla komutana "Ben sussam millet susmaz vicdan susmaz hakikat susmaz " diyor.

Sezai Karakoç'un o şiiri;

''onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
halbuki,biz sussak, tarih susmayacak..
tarih sussa, hakikat susmayacak.
onlar sanıyorlar ki,
bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.
halbuki,
bizden kurtulsalar,
vicdan azabından kurtulamayacaklar,
vicdan azabından kurtulsalar,
tarihin azabından kurtulamayacaklar.
tarihin azabından kurtulsalar,
Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar.

Sezai KARAKOÇ


İDAMI KUTLADILAR

İdamdan dakikalar sonra komutanlar ve hakimler idam alanında Adnan Menderes'i öylece bırakarak hemen yan taraftaki gazinoya geçtiler. Komutanlar ve hakimler gazinoda içerek dakikalar önce idam edilen Adnan Menderes'in ölümünü vicdansızca kutladılar.

Adnan Menderes'in arkadan çekilen fotoğrafının sırrı