AFAD'dan Ermenek'le ilgili açıklama

ermenek maden

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenek'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ve AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın, arama kurtarma çalışmalarını yerinden koordine ettiği belirtildi.

Arama kurtarma çalışmalarında su tahliyesinin, AFAD koordinasyonunda toplam 606 kişilik bir ekip ve 126 araçla gece boyu devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen AFAD Başkanı Fuat Oktay, alanda bir tahlisiye, bir de destek ekibi olmak üzere 269 kişilik arama kurtarma ekibinin görev yaptığını belirterek, şunları ifade etti:

"Bugünden itibaren önceliğimiz suyun çekilmesi değil, su çekildikten sonra alanda çamur boyutunda olan o malzemenin dışarı çekilmesi, basıncın etkisiyle tavanda ve yan duvarda oluşan malzeme dolgularının dışarı alınması. Ayrıca oranın da ikinci bir kazaya sebebiyet vermeyecek ve çalışma yapılabilecek şekilde güvenli alana dönüştürülmesi. Dolayısıyla orası temizlendikçe pompalar daha aşağıya indiriliyor. Bu aşamalı bir şey."

"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR"

Açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Arama kurtarma operasyonu, toplam 606 kişilik bir ekip ile 2 uçak, 3 helikopter, 23 ambulans ve 22'si AFAD arama kurtarma aracı olmak üzere 126 araçla aralıksız sürüyor.

AFAD arama kurtarma birliklerinden 4 deneyimli dalgıç da çalışmalara katıldı. Alana çok sayıda motopomp, 3 seyyar aydınlatma cihazı, 10 büyük çadır, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edildi. 7 mobil baz istasyonu kuruldu, kumanya ve içecek sağlandı. Çalışmalar AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor. Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir."