Afganistan'ın Özgecan'ı Ferhunde toprağa verildi

ülkerj.pg

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Kur’an-ı Kerim yaktığı öne sürülerek linç edilen Ferhunde adlı 27 yaşındaki kadın ülkeyi yasa boğdu.

ERKEKLER LİNÇ ETTİ

Kadın geçtiğimiz hafta erkeklerden oluşan bir linç grubu tarafından önce yüksek bir binadan atıldı, ardından üzerinden arabayla geçildi. Cesedi yakılan kadın bir nehre atıldı. Vahşete “gerekçe” olarak kadının Kur’an-ı Kerim yakması gösterildi.

Afganistan'ın Özgecan'ı Ferhunde toprağa verildi

AFGAN POLİSİ KANIT BULAMADI

Afgan polis birimi, buna dair hiçbir kanıt bulunamadığını açıkladı. Üstelik ailesi ve arkadaşları onun asla böyle bir eylem gerçekleştirecek bir insan olmadığını açıklarken ülke, kadınlar başta olmak üzere isyanda.

Afganistan'ın Özgecan'ı Ferhunde toprağa verildi

ŞÜPHELİLERDEN 8'İ POLİS

Afganistan’da birçok kişi gibi soyadı olmayan Ferhunde’nin cenazesi önceki gün kaldırılırken, geleneği bozan kadınlar, talihsiz kadının tabutunu erkeklere bırakmayıp kendileri taşıdı. Afgan geleneklerinin dışına çıkan yüzlerce kadın, cenaze töreninde, Ferhunde’yi öldürenlerin cezalandırılmasını istedi. Ferhunde’nin ölümüyle ilgili soruşturma emri Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani tarafından verilmişti.

Afganistan'ın Özgecan'ı Ferhunde toprağa verildi

İLK KEZ BÖYLE BİR OLAY OLUYOR

Afgan kadının cep telefonlarıyla kaydedilen linç edilme görüntüleri sosyal medyada büyük öfke yaratmıştı. Kadın hakları konusunda listenin en alt sıralarında olsa da Afganistan’da daha önce böylesi bir saldırı meydana gelmemişti. Olayla ilgili olarak sekizi polis 13 kişi gözaltına alındı.