Ağustosta ticari gayrimenkule ilgi arttı
AA

Gayrimenkul sektörü açısından durgun geçen yaz aylarının aksine, Ağustos'ta ticari nitelikli taşınmazların satışında büyük artış yaşandı. Satışlarda en büyük ilgi imarlı arsalarda ve dükkanlarda yaşandı.

Ağustosta ticari gayrimenkule ilgi arttı

"GİRİŞİMCİ YATIRIM YAPMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ"

Deniz Çağlar, ticarete olan güvenin yeniden ivme kazandığını belirterek, "Bir süredir arka arkaya çok sayıda boş dükkanın kiralık ya da satılık tabelalarıyla müşteri beklediğini görüyorduk. Girişimciler de bu yüzden korkuyordu. Eskiden yüksek hava paralarıyla dükkan kiralamalarının yapıldığı yerler gibi yeni yerler oluştu. Birçok girişimci yatırım yapmak için harekete geçti." diye konuştu.

Ağustosta ticari gayrimenkule ilgi arttı

"DÜKKAN VE İMARLI ARSA SATIŞLARINDAN REKOR SONUÇLAR ELDE ETTİK"

Ayrıca Çağlar, "Değerlenmesi beklenen, kentsel dönüşüm alanına giren bölgelerde talep patlaması yaşadık. Bu bölgelerdeki dükkan ve imarlı arsa satışları için açık artırma düzenledik ve rekor sonuçlar elde ettik. Kayabaşı’nda bölgenin tek ticari aksında bulunan dükkanlar, Uşak’ta ise özellikle konut altındaki iş yerleri en iyi sonuç aldığımız bölgeler arasında. Yaptığımız bu satışlarda, 2017’nin son çeyreğinde önemli bir ticari hareketlilik bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)