Ahmet Altan: Darbecileri böyle ortaya çıkaramazsınız
ensonhaber.com

Çağlayan Adliyesi'nden çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ahmet Altan, darbenin ne olduğunu bilmeyen, bir tek cümle ile bir tek konuşmada darbeyle ilişki kurmaya açık bir hukuk sistemiyle bu ülkenin çok zor günler yaşayacağını kaydetti.

Ahmet Altan: Darbecileri böyle ortaya çıkaramazsınız

Ahmet Altan: Darbecileri böyle ortaya çıkaramazsınız VİDEO

SORUŞTURMA YOLUNDAN SAPTIRILIYOR

"Mehmet Altan'nın bugün (dün)  tutuklanması, 15 Temmuz ile ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, esas soruşturulması gerekenlere giden yolun kesilmesidir. Başka hiçbir anlamı yoktur" diyen Altan, kendilerini profesör, 30 yıllık yazar, hayatı boyunca darbelere karşı çıkmış, demokrasiye sahip çıkmış kişiler olarak niteledi.

Ahmet Altan: Darbecileri böyle ortaya çıkaramazsınız

HERKESİ DARBECİ İLAN ETMEKLE BİR YERE VARAMAZSINIZ

Altan, "Bu hukuk sistemiyle, bu tür suçlamalarla, siyasi iktidara yönelik eleştiriyi darbecilik olarak nitelemekle varılabilecek hiçbir yer yoktur. Bugün bu tutuklama, 15 Temmuz ile ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor. Bilmediğimiz bir güç, bu darbenin nasıl olduğunun soruşturulmasına engel oluyor" diye konuştu.

Ahmet Altan: Darbecileri böyle ortaya çıkaramazsınız

BU SORUŞTURMAYI KİMSE CİDDİYE ALMAZ

Altan, bugünden itibaren bu soruşturmanın Türkiye'de ve dünyada ciddiye alınmayacağını iddia ederek, "Sormamız gerek, kim ve neden 15 Temmuz'u yapanların sonuna kadar araştırılmasını engellemek istiyor ve bunu aydınların üzerine sevk ederek yolundan saptırmak istiyor. Bu darbenin siyasi sorumlularının ortaya çıkmasını istemiyorlar. Bunun için de Mehmet Altan'ı tutukluyorlar" ifadelerini kullandı.