Ahmet Özal: Babamı iki daire için mi öldürdüm

ahmet semra özal

Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 21 yıl önce hayatını kaybetti ama ölümüyle ilgili sır perdesi hala aralanamadı. Özal'ın ölümü konusunda birçok iddia ortaya atıldı. En sonunda mezarı açıldı. Özel Yetkili Savcılık, Özal'ın zehirlenme sonucu planlanarak öldürüldüğü iddiasıyla soruşturma başlattı.

ANNE VE OĞUL ÖZAL'A 19 KEZ DİNLEME

Dava kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın eşi Semra ve oğlu Ahmet Özal'ın 'şüpheli' olarak 2 yılda 19 kez dinlendiği, ayrıca teknik takibe alındığı ortaya çıktı. İşte bu iddialar Semra Özal'ı kahretti. Yaşananlara inanamayan Semra hanım adeta yıkıldı.

Takvim Gazetesi'ne konuşan Ahmet Özal ise, annesinin sağlığının ilaçlarla korunmaya çalışıldığını belirterek, çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"ANNEM HABERİ OKUYUNCA FENALAŞTI"

"Beni ve annemi dinlemeleri tek kelimeyle üzüntü verici. Annem bu haberi okuyunca fenalaştı. İğneler yapılıyor. O yaşlı bir kadın. Hakkında çıkan haber ve iddialar üzerine çok üzüldü. Yazık, ülkenin çivisini çıkardılar. Biz savcılarla beraber oluyoruz, sık sık görüşüyoruz ama onlar bizi dinliyor. İnanılır gibi değil."

"BABAM DİNLENMEMEK İÇİN DENİZE AÇILIRDI"

Babasının döneminde dinlemeler yapıldığını, bunu da kendisinin bildiğini ifade eden Özal, "Babam dinlendiğini biliyordu. Anavatan Partisi'ni kurmadan önce yakın arkadaşlarıyla, denize açılır, orada konuşurdu. Rahmetli, 'Burası güvenli, kimse dinleyemez' derdi" diye konuştu.

45 GÜNDE 8 CİHAZ

Babası hayattayken Başbakanlık Konutu'nun ve Cumhurbaşkanlığı Köşk'ünün her 45 günde bir tarandığını ve bu süre zarfında yatak odasından en az 8 tane dinleme cihazı çıktığını belirten Ahmet Özal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaç defa şahit olduk. Nasıl giriyor kim giriyor bilemedik. Dinleme cihazları mutlaka Türkiye içinden konulmuştur. İstihbarat olabilir. MİT, JİTEM hepsi olabilir. Aynı zamanda yurt dışı kaynaklı da olabilir."

"2 TANE EV İÇİN Mİ BABAMI ÖLDÜRDÜM"

Haklarındaki suçlamalar ve dinlemeler konusunda bir hayli öfkeli olan Ahmet Özal, yapılan suçlamalara ilişkin çarpıcı açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Beni ve annemi dinlemeleri tek kelimeyle üzüntü verici. Hatta daha ileri giderek bazı kelimeleri kullanmak istemiyorum... Babamın bütün mirası sadece 2 evdi. Bunun için mi ben, babamı öldürmüşüm? Olacak iş değil... Bu iddialara da sessiz kalmayacağımızı herkes bilsin. Konuyla ilgili avukatlarım şikayette bulunacak. Dava açıp hukuk mücadelesi vereceğiz."