Ahmet Özhan kimdir

Ahmet Özhan kimdir

1960'lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde müzik eğitimini tamamlayan Ahmet Özhan, Üsküdar Musiki Cemiyeti ve İstanbul Belediye Konservatuarı'nda eğitimini sürdürürken, bir yandan da sahne ve plak çalışmaları yaptı. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosunda yapmıştır. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970'li ve 1980'li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır.

Plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görevler almıştır. Bir çok 45'lik, plak, longplay, kaset, CD çalışmaları bulunmaktadır.

TASAVVUF ALANINDA EN İYİSİ

Çok çeşitli sahne ve plak çalışmalarıyla devam ettirdiği müzik hayatı 1981 yılından beri İstanbul Radyosundaki görevi ile sürmekte iken, 1991 de kurulan, Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun kurucusu ve genel yönetmeni olan Ahmet Özhan, klasik ve tasavvuf müziği alanındaki en iyi solistler arasında yer almaktadır. Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana İhtifalleri'nin yanı sıra, İstanbul Festivali gibi etkinliklerde verdiği klasik ve tasavvuf müziği konserleriyle sürdürmektedir.

1980 yılından beri iştirak ettiği Konya Mevlânâ İhtifalleri, 1984"den beri yer aldığı İstanbul Festivali ile Güldeste isimli klasik ve tasavvuf müziği konserleri ve Tokyodan San Francisco"ya kadar pek çok yurt dışı ve sayısız yurt içi konserleri ile müzik birikimlerini sanat severlere sundu.

İLK SİNEMA DENEYİMİ

1970li yıllarda Bebek Belediye Gazinosunda Emel Sayın'ın alt kadrosunda sahneye çıktığı sıralarda, Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan kendisini keşfeder ve "Gel Maksim'de çalış" der. O günden sonra Ahmet Özhan, 17-18 yaşlarındayken maksimin yeni prensi olur.

1973 senesinde, başrolünü Hale Soygazi ve Aytaç Armanla paylaştığı ilk filmi olan "Çocuğumu İstiyorum" da oyunculuk deneyimi yaşar ve arkasından 4 film daha çevirir.

Bir iftar yemeğinde Muzaffer Ozak ile tanıştıktan sonra dünyaya farklı bir pencereden bakmaya başlar. Ve Türk Tasavvuf Musikisi alanında bir çok çalışmalara imza atar.

Genel Yönetmeni ve solisti olduğu toplulukla Âteş-i Aşk isimli beş CD"lik tasavvuf müziği albümü, padişâh bestekârların eserlerinden oluşan bir CD ve yine İlâhiyat-ı Kenân isimli bir tasavvuf müziği albümü yaptı.

ŞEB-İ ARUZ KONUK SANATÇISI

1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Hacı Arif Bey, Aliş, Hafız Yusuf Efendi gibi müzikal belgesel filmleri çevirdi. 1985 de Singapur"da yapılan Asya Müzik Festivali"nde ülkemizi temsil etti.

Özel bir televizyon kanalında dört yıl süreyle Şarkılar Seni Söyler isimli bir müzik programının yönetmenliğini, sunuculuğunu ve solistliğini yaptı. Sanatçı Mevlana'yı anmak için Konya'da düzenlenen Şeb-i Aruz törenlerinede konuk sanatçı olarak katılmaktadır