Ahmet Türk Deniz Baykal'ı ziyaret etti
ensonhaber.com

TBMM'de bugün önemli bir buluşma gerçekleştirildi.

TÜRK BAYKAL'I ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Ahmet Türk, bugün CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı makamında ziyaret etti.

Baykal'ın Meclisteki makamında gerçekleşen görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Türk, gözaltına alındığı dönemde Baykal'ın Mardin'e geldiğini anımsatarak, teşekkür etti. Bu sahiplenmenin kendisi üzerinde büyük etkisi olduğunu dile getiren Türk, "Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki barışı isteyin veya demokrasiyi savunun, sonuçta siyasetçi olarak herkes bir risk altındadır. Umut ediyorum ki Türkiye'de vicdan sahibi olan herkes demokratik bir sürecin gelişmesi, barışçıl bir ortamın sağlanması için gerçekten bütün gücüyle çaba içerisinde olur. Çünkü barıştan, ortak yaşamaktan, ortak geleceği kurmaktan başka bir seçenek yoktur." dedi.

Ahmet Türk Deniz Baykal'ı ziyaret etti

Baykal ise Türk'ü sağlıklı görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sıkıntılı dönemlerden geçildiğini ifade eden Baykal, "Umut ediyorum, asıl sıkıntılı dönemleri arkada bırakmışızdır. Bundan sonra daha rahatlığa, feraha doğru bir gelişme inşallah gerçekleşir. Geride yaşadığımız o gergin, kutuplaşmış siyasetin içinden geçerken birbirimize karşı insani, beşeri görevlerimizi, sorumluluklarımızı, sevgilerimizi, saygılarımızı, arkadaşlıklarımızı ayakta tutmayı ihmal etmememiz gerektiğine hep inandım." diye konuştu.

"BARIŞ HUZUR İÇİNDE YAŞAMANIN YOLUNU BULMALIYIZ"

Siyasetin sıkıntılı dönemler yaşayabileceğini, gerginliklerin olabileceğini ancak o ortamlarda dahi insanın insana muhtaç olduğunu belirten Baykal, "Hep beraber el ele verip, barış, huzur içinde yaşamanın bir yolunu mutlaka bulmak zorundayız. Bunun mümkün olduğuna hep inandım." ifadesini kullandı. Baykal, henüz arzu ettikleri noktaya gelinmediğini, ancak o doğrultuda gelecekte çok büyük adımlar atılacağına inandığını söyledi.

AHMET TÜRK'ÜN AİLESİNİ ZİYARET ETMİŞTİ

Baykal, Ahmet Türk cezaevindeyken ailesini ziyaret etmişti. Bugün gerçekleştirilen görüşmenin de bir teşekkür görüşmesi olduğu aktarıldı.

Ahmet Türk Deniz Baykal'ı ziyaret etti

Ahmet Türk Deniz Baykal'ı ziyaret etti