Ajax'ın minik Türk yıldızı Naci Ünüvar - İZLE

Ajax'ın minik Türk yıldızı Naci Ünüvar - İZLE

Sporx'in haberine göre; Altınordu'nun projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Türkiye'nin en geniş kapsamlı çocuk yaş futbol turnuvası 'İzmir U12 Cup' 3-5 Nisan tarihleri arasında İzmir'de, Selçuk-Efes Tesislerinde gerçekleşecek.

Avrupa'nın dev kulüplerinin katılacağı turnuvada birçok genç yıldız adayı da dikkatleri üzerine çekecek. Onlardan birisi de Ajax'ın U12 Takım kaptanı; Naci Ünüvar.

8 YAŞINDA AJAX'A TRANSFER OLDU

Futbola, futbolcu olan babasını henüz 2 yaşında statta izleyerek bağlanan 2003 doğumu Naci 4 yaşında futbola başladı. 4 sene Amsterdam'da amatör kulüplerde oynayan minik yıldız 8 yaşına geldiğinde Ajax tarafından transfer edildi ve hala aynı takımda forma giyiyor.

Ajax'ın minik Türk yıldızı Naci Ünüvar - İZLE

LAKABI "HOLLANDALILARIN SANATÇISI"

İzmir'de düzenlenecek turnuvada boy gösterecek olan, Hollandalıların 'Sanatçı' lakabını taktığı Naci, Ajax'ta geçirdiği 4 senede U11 ve U12 Takımlarında oynarken aynı zamanda kaptanlıklarını da yaptı. Orta sahanın ortasında 10 numara pozisyonunda oynayan Naci, çalımları ve ara pasları ile dikkat çekiyor.

Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda yaşından beklenmeyecek sakinlik gösteren Naci geçtiğimiz yıl oynanan bir maçta 37 metreden attığı golle de gündeme oturmuştu.

GALATASARAY TARAFTARI

Naci, milli takım konusunda seçim yapma yaşına geldiğinde karar vereceğini söylerken, Türkiye'de ise Galatasaray taraftarı. En beğendiği Türk futbolcu Arda Turan olan Naci'nin örnek aldığı isimler ise; Iniesta, Zidane, Thiago Alcantara ve Mesut Özil. Ajax'ın Feyenoord ile oynadığı lig maçından önce sahaya çıkan ve topu 347 kez sektirerek bu alanda henüz 12 yaşında 5. sıraya oturan Naci, İzmir U12 Cup'ta Trabzonspor, Nürnberg, Admira Wacker, Korriku ve İzmirspor'a karşı boy gösterecek.