AK Parti ile CHP'nin koalisyon görüşmelerinde 3.tur
AA

görüşm

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleştirilen görüşme, saat 13.20'de başladı. Görüşme 21.00 sıralarında sona erdi. 7 saat 40 dakika süren görüşme sonrası CHP adına parti sözcüsü Haluk Koç ile AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik açıklamada bulundu.

HALUK KOÇ: ANLAYIŞ BİRLİĞİ VAR

Haluk Koç, açıklamasında "Yapısal reformlar konusunda bir anlayış birliği var. Bundan sonraki cumartesi günü olacak" ifadelerini kullanırken, Ömer Çelik ise şunları söyledi:

ÖMER ÇELİK: İŞLERİN DOĞASINA UYGUN HAREKET EDİYORUZ

"Bugün uzun bir toplantı oldu. Çok sayıda konu başlığı konuştuk. Mali disiplin konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Cumartesi günü 14'te tekrar bir araya geleceğiz. Cumartesi günü toplantıyı TBMM'de yapacağız.Herhangi bir görüşmede son noktaya kadar mutbakata varılmamış sayılır. İşlerin doğasına uygun hareket ediyoruz"

AK Parti ile CHP'nin koalisyon görüşmelerinde 3.tur

GÖRÜŞMEYE KATILAN İSİMLER

Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili Lütfi Elvan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

GÖRÜŞMEYE AK PARTİ'DEN 6 CHP'DEN 5 KİŞİ KATILDI

Bu seferki istikşafi görüşmesine AK Parti'den 6, CHP'den ise 5 kişinin katılması dikkati çekti. Heyetler, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesinde daha önce 24 ve 28 Temmuz'da görüşmüşlerdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)