Çelik: Trump'a mektup iade edilmiştir
AA

Çelik: Trump'a mektup iade edilmiştir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir gündemi meşgul eden Trump'ın mektubu tartışmalarına Çelik "Trump'ın gönderdiği mektup iade edilmiştir. Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını garanti altına alan bir siyaset gütmektedir. " ifadelerini kulldandı.

"RUMLARI KINIYORUZ"

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"KKTC bayrağına karşı yapılan hadsiz ve hudutsuz saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dün sanat camiamız için çok önemli olan bir ismi, Yıldız Kenter'i kaybettik. Toplumun tüm kesimlerini kucaklaması gereken sanatın eşsiz bir timsali olmuştur. Milletimizin ve sanat camiamızın başı sağolsun."


"Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızı ve ailelerimizi inciten bu olay hassasiyetle takip edildi. Buradaki incitici eylemlerin ortaya çıkmasında sorumlu olanların araştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) büyük bir hassasiyet gösterdi. İncitici eylemde sorumlu olanlar görevden alındı. "

ABD ERMENİ TASARISINI GERİ ÇEKTİ

"Uluslararası toplumda Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin kararlı duruşunun haklılığı daha net bir şekilde görülmüştür. ABD ile ilişkilerimizin potansiyeli mevcut sorunlardan daha büyük. Ermeni tasarısının geri çekilmesi bir kazanımdır.

"Sözde Ermeni soykırımı yaptırımı gündemden kalkmıştır. Müttefikler arasında yaptırım dili kullanılmamalıdır. Bu son gezide de 300 bini aşan Kürt kardeşimizi misafir ettiğimiz ve etnik siyaset dünyasına bakmadığımız ifade edilmiştir. "

"Avrupa Birliği (AB) ile Doğu Akdeniz ile ilgili tartışma devam etmektedir. AB bir adım attı. Doğu Akdeniz'de hiçbir şey görmüyorlar. AB, Rumların marjinal politikalarının peşine takılmış durumda. "

"Rum kesiminin ve Yunanistan'ın ne yapmak istediğini görüyoruz. AB'nin buradaki tutumunu güçlü bir şekilde gözden geçirmesi gerekmektedir. Gerginlik üreten bir odak haline gelmiştir. Bu AB açısından büyük bir kırılmadır, tarafsız olma vasfını yitirmiştir."

"İsrail, uluslararası hukuku tanımamaktadır. İşgal, modern zamanların en uzun ve en saldırgan işgaldir. Uluslararası toplum sessiz kaldıkça şiddet daha da artıyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)