AK Parti'de 21 aday daha belli oldu - izle

AK Parti'de 21 aday daha belli oldu - izle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partililere hitap etti. Başbakan, konuşmasında partisinin 15 il ve 6 büyükşehir belediye başkanını açıkladı.

Erdoğan, salı günkü grup toplantısında da 5'i büyükşehir olmak üzere 10 ilin belediye başkan adayını açıklamıştı.

AK Parti Artvin Adayı Mehmet Kocatepe - izle

İŞTE O İSİMLER

Artvin - Mehmet Kocatepe

Çankırı - İrfan Dinç

Bilecik - Selim Yağcı

Karabük - Mehmet Ceylan

Bolu - Alaaddin Yılmaz

Düzce - Mehmet Keleş

Kastamonu - Tahsin Babaş

Aksaray - Haluk Şahin Yazgı

Giresun - Yılmaz Can

Şırnak - Ahmet Hamdi Yıldırım

Kütahya - Kamil Saraçoğlu

Adana - Abdullah Torun

Adıyaman - Hüsrev Kutlu

Mersin - Mustafa Sever

Malatya - Ahmet Çakır

Ordu - Enver Yılmaz

Sivas - Sami Aydın

Tokat - Eyüp Eroğlu

Trabzon - Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Zonguldak - Ali Bektaş

Gaziantep - Fatma Şahin

ADAY GÖSTERİLMEYENLERİ UYARDI

Bu süreç aynı zamanda bir samimiyet itirafıdır. Beni aday yapmadılar diye kenara çekilen, mesafe koyan partimizi değil önce lütfen kendi kalbini sorgulasın. Bu kardeşlerimizin içinde bir dönem belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımız da olacak. Belediye başkanı olurken hiç böyle konuştunuz mu? Peki şimdi belediye başkan adayı olmayınca niye rahatsız oluyorsunuz diye sorulmaz mı?

'BİZE SADECE BETON BİLGİSİ LAZIM DEĞİL'

Biz millet olarak köklü bir tarih mirasının üzerinde bulunuyoruz. Medeniyet, Medine yani şehir kelimesinden türemiş bir kavramdır. Ahlak, sanat, siyaset, hatta dini düşünce kırdan ziyade şehirde gelişir. Şehir insanların bir arada yaşadığı yerdir. Bizim kendi tarihimiz, şehirler inşa etmiş bir tarihtir. En başta belediye başkanlarımızdan şehir tarihimizi çok iyi incelemelerini rica ediyorum. Bize sadece beton bilgisi lazım değil. Bize sadece asfalt bilgisi lazım değil. Bize yaşanabilecek bir şehir muhayyilesi lazım. Şehirlerimiz insan için imar edilmiştir. İnsanın hizmeti için imar edilmiştir. Şehir en çok da çocuklar için tasarlanmıştır. Torunlarımıza gurur duyacakları şehirleri miras bırakmalıyız. Öyle şehirlerimiz olsun ki şarkılara konu olsun. Şehirlerimizin bir dili, felsefesi olsun.

Önmüzdeki süreçte haksız şekilde şehirlerin mevcut durumundan dolayı bizleri ihtam edecekler. Burada toplu konut idaresi konutlarından, kentsel dönüşümlerden bahsetmiyorum.