AK Parti: İstanbul'da fark 18 binin altına indi
ensonhaber.com

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından İstanbul'da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan itirazların ardından geçersiz oylar tekrar sayılıyor. AK Parti ve CHP de bu süreçte, karşılıklı açıklamalar yapıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, bir kez daha kameralar karşısına geçti ve açıklama yaptı.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından öne çıkan satır başları:

700 - 800 SANDIĞI TEK BİR KURUL SAYIYOR

"Şu anda işleyen bir yargı süreci var. Bu da bütün partilerin yasal hakkıdır. Biz de bu hakkımızı kullanıyoruz. Bu hak son derece şeffaf bir şekilde işliyor. Bu süreçler yargı gözetiminde yapılıyor ve her partinin temsilcisi bulunuyor. Zaman zaman 'Seçimler bir günde yapılıyor bu işler ne kadar uzuyor' diye soruluyor. Seçim günü her sandıkta sandık kurulu vardı. Şu anda bu işi seçim kurulu yapıyor ve 700-800 sandığı tek bir kurul sayıyor. Kurullar sınırlı olunca, süre uzuyor. Biz ilk günden beri bir takım hata, suistimal olduğundan bahsettik. Süreç bizi haklı çıkarmaya devam ediyor.

AK Parti: İstanbul'da fark 18 binin altına indi

CHP DE HATALARI KABUL ETTİ

Her şey kamuoyunun karşısında cereyan ediyor. 29 bin fark kapanmaz derlerken, şimdi fark var ama kazanırız diyorlar. CHP de hataları kabul ettiği bir noktada. Biz olanı söyledik, 'gerçek ortaya çıksın' dedik. Kim hangi partiye oy vermişse oraya kaydedilsin dedik. Sonucu kabullenmek hepimizin görevidir.

AK Parti: İstanbul'da fark 18 binin altına indi VİDEO

ARADAKİ FARK 18 BİNİN ALTINA İNDİ

Dün 1 Nisan'dan itibaren AK Parti lehine yazılan oy 11 bin 109 demiştik. Bugün bu rakam 13 bin 969. İki adayın arasındaki fark 29 binden 18 binin altına indi."