AK Parti'den sivillere ceza muafiyetiyle ilgili açıklama
ensonhaber.com

OHAL kapsamında yayınlanan 696 sayılı KHK'daki 121. maddede yer alan ifadeler, tartışmaları da beraberinde getirdi.

CHP-HDP KÖPÜRTTÜ

CHP ve HDP tarafından iç savaşa neden olacağı iddiasıyla servis edilen maddenin ardındaki gerçeği AK Parti açıkladı.

İŞİN İÇ YÜZÜ...

Parti genel merkezinde kameralar karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, tartışmalara açıklık getirdi.

DARBEYE DİRENENLERİ KAPSIYOR

696 sayılı KHK'da yer alan 121. maddeyle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Ünal, söz konusu düzenlemenin sadece 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimine karşı direnenleri kapsadığını söyledi.

AK Parti'den sivillere ceza muafiyetiyle ilgili açıklama

CHP YİNE AYM'YE GİDİYOR

CHP, KHK'nın Anayasa Mahkemesi'ne taşınacağını açıklamıştı.

"DARBE GECESİ VE ERTESİ SABAH..."

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bu düzenleme 15-7-2016'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, yani sadece o gece ve 16 Temmuz sabahı ile ilgili. 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir.

Burada yer alan terör eylemleri ibaresi de darbe teşebbüsünün terör eylemi olması hesabıyla yazılan bir unsurdur. Bu ifade daha sonra gerçekleşen terör eylemlerini hiçbir şekilde kapsamamaktadır.

Mahir Ünal: Daha sonra gerçekleşen terör eylemlerini kapsamıyor VİDEO

"AÇIK VE NET OLARAK..."

KHK'daki cümle zaten var. Devamından kastedilen nihayetinde 16 Temmuz sabahıdır. Burada yasa yapım tekniği açısından ile ifadesi kullanılmış. Diğer terör olaylarını kapsayan bir ifade orada mevcut değil. Açık ve net olarak burada onun 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı ile ilişkin olduğu, darbeye karşı direnen insanları kapsadığı son derece açık.

"BİRİLERİ BURADAN BİR FELAKET TELLALLIĞI ÇIKARMASINLAR"

Birileri lütfen buradan bir felaket tellallığı çıkarmasınlar. 16. bütçesini yapmış AK Parti'nin 16 yıldan beri bu ülke için neler yaptığı ortadadır. Bizim bu ülkenin istikrarı, gelişmesi için 16 yıldan beri ne yaptığımız ortadadır. Bu yalanları yapanların da ne yaptıkları ortadadır. Birisi bir söz söylediği zaman lütfen önce söze bakın, sonra sözü söyleyene bakın. 'Türkiye'de bir kargaşa bekleniyor...' Öyle bir şey söz konusu değil. Birilerinin başka anlamlar çıkarmasını asla kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"YORUMLAR ART NİYETLİ"

Konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi.

AK Parti'den sivillere ceza muafiyetiyle ilgili açıklama

121. MADDE NE DİYOR

Yayınlanan KHK'nın 121. maddesinde şu ifadelere yer verilmişti: "8/11/2016 tarihli ve 6755 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun 37. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadınlarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır."