AK Parti'nin TBMM Başkan adayı belli oldu
ensonhaber.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Binali Yıldırım'dan boşalan Meclis Başkanlığı için AK Parti'nin kimi aday göstereceği merak ediliyordu.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin göstereceği adayı koşulsuz olarak destekleyeceklerini açıklamıştı.

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı belli oldu

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR

1968 Tekirdağ doğumlu Öğretim Üyesi, Prof. Dr. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında yaptı.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE BİR SÜRE ÇALIŞMIŞTI

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesi'nde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK Parti MKYK üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı belli oldu

2018'DE TBMM BAŞKANVEKİLİ OLMUŞTU

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. TBMM Başkanvekilidir.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.