AK Parti'nin yeni başkan adayları

AK Parti'nin yeni başkan adayları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salı günü AK Parti grup toplantısında Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun ise Diyarbakır belediye başkan adaylığını açıklayacak.

FAKIBABA BOŞUNA TRANSFER OLDU

Erdoğan'ın açıklayacağı isimler arasında Şanlıurfa adayı da bulunuyor. Mevcut Başkan Eşref Fakıbaba'nın yerine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç aday gösterilecek. Başbakan Erdoğan'ın açıklaması beklenen diğer iller ve adaylar şöyle:

Hatay - Sadullah Ergin
Diyarbakır - Galip Ensarioğlu
Hakkari - Osman Kızılban
Iğdır - Mustafa Buluş
Şanlıurfa - Celalettin Güvenç
Van - Osman Nuri Gülaçar
Erzurum - Mehmet Sekmen
Samsun - Yusuf Ziya Yılmaz
Ağrı - Hasan Aslan
Ardahan - Faruk Köksoy
Batman - Mehmet Emin Ekmen
Bingöl - Yücel Barakazi

NİHAT HOCA OLMADI

Bugüne kadar gelen süreçte Diyarbakır ile adı en fazla anılan isim Nihat Hatipoğlu olmuştu. Fakat Erdoğan'ın tüm çabalarına rağmen, Hatipolu adaylık teklifini geri çevirmiş, siyaset üzerinde bir kişi olduğunu hatırlatan bir davranış göstermişti.

URFA'DA YİNE CEKET KAVGASI

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeniden aday gösterilmediği gerekçesiyle AK Parti'den 2009'da istifa etmişti. 2009 yerel seçimlerinde Şanlıurfa'da bağımsız aday olarak yarışa giren Fakıbaba birinci çıkmış ve yeniden belediye başkanı seçilmişti.

'CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ'

O dönemde AK Parti ve Fakıbaba arasında 'ceket' polemiği yaşanmıştı. İddiaya göre bazı AK Partililer, "Seçimlere ceketimizi koysak AK Parti kazanır" demişti. Ancak bağımsız aday Fakıbaba, seçimde birinci çıkarak büyük bir sürprize imza atmıştı. Daha sonra ise Fakıbaba, "Ailemi özledim" diyerek AK Parti'ye geri dönmüştü.

Erdoğan, AK Parti'nin 21 belediye başkan adayını açıkladı