AK Parti'ye yürüyen CHP'lilere İl Başkanı'ndan tepki

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Vezneci’lerde şehit olan polis memurlarının cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterilen tepkiyle ilgili, "CHP’den açıklama yapan ve o cenazede olup biteni AK Parti’ye yamamaya çalışanları kınıyorum" dedi.

AK Parti'ye yürüyen CHP'lilere İl Başkanı'ndan tepki

"CHP'NİN MİLLİ DURUŞUNDA SORUN VAR"

Selim Temurci, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na gösterilen tepkiyi doğru bulmadığını belirterek, "Toplumsal bir olaydan bahsediyoruz. Bir şehidin yakını neden Kılıçdaroğlu’na böyle bir hareketi yapar. CHP’nin milli duruşuyla ilgili önemli bir sorun vardır. Bir gece önce bir televizyon programında ana muhalefet partisi olduğunu söyleyen zat, ben PKK’yı da DHKP-C’yi de ziyaret ettim ayrım yapmadım diyebiliyor. İstanbul’da böyle bir olay yaşıyoruz. İstemediğimiz bir olay yaşıyoruz." dedi.

AK Parti'ye yürüyen CHP'lilere İl Başkanı'ndan tepki

"OLAYLA AK PARTİ'NİN İLGİSİ YOK"

Şehit töreninde yaşanan olayla ilgili AK Parti’nin uzaktan yakından ilgisi olmadığını kaydeden Temurci, Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirerek, "Millilik duruşunda problem olan CHP’nin şuan ki anlayışının toplumda meydana getirmiş olduğu infiali örtmek için, AK Parti’yi kullanamayacaklarının altını çiziyorum. AK Parti bu milletin duruşunun adıdır. AK Parti’nin teröre karşı tavrı bellidir. AK Parti hendek kazanlara arkadaşım demez. AK Partili biri teröristin evine taziyeye gitmez. Gidilirse bu millet ayağa kalkar." diye konuştu.

"AK PARTİ’YE YAMAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Dün yaşanan olayı elbette doğru bulmuyoruz" diyen Temurci, "AK Parti olarak bütün teşkilatlarımız olarak CHP’den açıklama yapan ve o cenazede olup biteni AK Parti’ye yamamaya çalışanları kınıyorum" ifadesini kullandı.

AK Parti'ye yürüyen CHP'lilere İl Başkanı'ndan tepki

"KILIÇDAROĞLU, TÜRK DEMOKRASİSİNİN EN ÖNEMLİ DEFOSUDUR"

Temurci, "Önümüzdeki süreçte CHP’ye gönül vermiş olan kardeşimin de CHP’nin şuan ki anlayışını ve genel başkanını mutlaka sorgulayacağını düşünüyorum. Bunun için milli duruşa davet ediyoruz. Dudaklarından kan damlayan genel başkanın ana muhalefet partisinde olması Türk demokrasisinin en önemli defosudur." dedi.

"KILIÇDAROĞLU, CHP'NİN 'SELO'SU OLMAYA ADAY"

"Terörle Türkiye’ye diz çöktürülemeyeceğini görenler, daha önce HDP’yle başaramadıklarını görenler CHP’yi HDP’leşmeye davet ediyorlar" diyen Selim Temurci, "CHP’nin ’Selo’su olmaya aday Kılıçdaroğlu’nun kendisine gelmesini ve AK Parti’yle mücadelenin önce insanca, adaletle, merhametle yapılması lazım. Bir yere gidip siyah çelenk bırakacak olsaydık şuan CHP’nin her bir binasını siyaha boyamış olurduk" ifadesini kullandı.