Hulusi Akar, ikinci S-400 teslimatının tarihini verdi
AA & Ensonhaber

Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmanın ardından S-400'lerin teslimat süreci başladı.

Amerika, AB ve NATO tarafından tepkiyle karşılanan teslimat süreci, eylül ayında da devam edecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'ün ikinci bataryasının eylül ayında Türkiye'ye teslim edileceğini duyurdu.

"ADIM ADIM İLERLİYORUZ"

Bakan Akar, "Ağustos-eylül ayında ikinci bataryanın intikali söz konusu. Bir taraftan kurulum, diğer taraftan eğitimlerle aralık ayının sonunda ilk harekat yeteneği dediğimiz hususlar ve daha sonra tam harekat yeteneği dediğimiz hususlar Nisan 2020 için planlanmış durumda. Bunlar gerçekleşecek. Bunlar adım adım ilerliyor." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar, ikinci S-400 teslimatının tarihini verdi

Akar, yer seçimi, teşkilat ve kurulum faaliyetlerinin devam ettiğini belirttiği Patriot konusundaki görüşmelerin de ABD'lilerle sürdüğü bilgisini paylaştı.

B VE C PLANIMIZ HAZIR

Akar ayrıca ABD ile müşterek harekat merkezinin önümüzdeki günlerde kurulacağını söyledi. Akar, "B ve C planlarımız hazır, kendi faaliyetlerimiz olacak. Koridorun derinliği 30-40 kilometre olmalı, bu konuda adımın atılacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Hulusi Akar, ikinci S-400 teslimatının tarihini verdi

RUSYA'YLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Akar ayrıca İdlib'de Rusya Federasyonu destekli rejimin havadan, karadan "acımasız ve ahlak dışı" saldırılarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Rusya nezdinde bize saldırı olursa misli ile mukabele edeceğimizi dile getirdik. Biz burada ateşkesin sürdürülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değişik kurumlarımız vazifeler yapıyorlar. Ilımlı muhalifler kendi topraklarını korumak için gayret gösteriyorlar. Tüm bu olumlu görüşme ve niyetlere rağmen Rusya destekli Rejim ahlak dışı saldırılarını sürdürüyor. Yaşlı genç demeden haziran ayından bu yana 400 civarında sivil ve masum insan hayatını kaybetmiş durumda. 1000'den fazla Suriyeli kardeşimiz de yaralanmış durumda. Zaman zaman 12 gözlem noktamıza saldırı oluyor. Açıkça Rusya nezdinde de dile getirdik. Burada bize yönelik saldırılara misliyle mukabele ettiğimizi ve edeceğimizi dile getirdik. Onlar da bunun yanlışlıkla olduğunu söylüyor. Bu ızdırabın bitmesi için Rusya'yla görüşmelerimiz sürüyor." dedi.

İÇİMİZDEN TEMİZLENDİKÇE GÜÇLENİYORUZ

FETÖ ile mücadele konusundaki soru üzerine Bakan Akar, "Yeni bilgiler, belgeler, veriler çıktıkça, istihbarat örgütlerimizden, adli makamlar tarafından bilgiler geldikçe bu mücadele devam ediyor. Bu konuda TSK son derece hassas ve dikkatli bir şekilde, büyük bir ciddiyetle bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bununla ilgili yapılması gerekenler tereddütsüz yapılmaktadır. 15 Temmuz'dan bugüne kadar 17 bin 499 kişi TSK'dan ihraç edildi. Bunların dışında da 6 bin 353 personelle ilgili işlemler devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkin, caydırıcı ve saygın statüsünü devam ettirdiğini vurgulayan Akar, "Bu hainler içimizden temizlendikçe güçleniyoruz." dedi.

S-400 ile Patriot arasındaki tüm farklar YouTube'dan İZLE