Akar: Teröristleri yok etmek için planlarımız hazır
AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Münbiç ve Fırat'ın doğusunun teröristlerden temizlenmesi, hudutlarımızın güvenliğinin sağlanması ve Suriyeli kardeşlerimizin güvenle evlerine dönebilmesi için planlarımız hazır. Vakti, saati geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle bu planlar uygulanacaktır." dedi.

"TÜRKİYE'YE KARŞI ATILACAK ADIMLARIN ŞANSI YOK"

Suriye'nin de kuzeyinde herhangi bir şekilde terörist koridoru kurulmasına asla izin verilmeyeceğine dikkati çeken Akar, "Münbiç ve Fırat'ın doğusunun teröristlerden temizlenmesi, hudutlarımızın güvenliğinin sağlanması ve Suriyeli kardeşlerimizin güvenle evlerine dönebilmesi için planlarımız hazır." dedi.
Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Vakti, saati geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle bu planlar uygulanacaktır. Bu arada 462 bin kilometrekarelik mavi vatanda da hak ve hukukumuzun korunması için her türlü faaliyet gösterilmektedir. Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta, Karadeniz'de her türlü tedbir alınmaktadır. Türkiye'ye rağmen atılacak adımların hiçbir başarı şansı yoktur. Buralarda, bu saydığım yerlerde hiçbir oldubittiye müsaade edilmeyecektir."

Akar: Teröristleri yok etmek için planlarımız hazır

SAVUNMA SANAYİSİNDE YERLİLİK YÜZDE YETMİŞ ARTTI

Akar, bütün faaliyetlerin lojistik desteğini sağlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği, desteği ve teşvikiyle savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 70'lere dayandığına dikkati çekti.
Akar, "Başta silahlı İHA'lar, İHA'lar ve silahlı helikopter Atak ve milli gemilerimiz olmak üzere terörle mücadele dahil ülkemizin savunması ve güvenliği için gerekli olan silah, araç gereç, malzeme ve mühimmat kullanmanın, yerli imalat kullanmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Ordumuzun gücüne güç katmak için savunma sanayisinin yanı sıra diğer sistemlerle ilgili çalışmalar da aralıksız sürdürülüyor." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)