Akaryakıtta indirim müjdesi

Akaryakıtta indirim müjdesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, yarından itibaren geçerli olacak benzin ve motorin fiyatlarını açıkladı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun dün yapılan toplantısında 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nun 10. maddesi kapsamında akaryakıtta iki ay uygulanacak tavan fiyat uygulamasına yönelik alınan Kurul kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında vergiler dahil ilgili gün geçerli olacak TL/Lt cinsinden akaryakıt rafineri çıkış fiyatı, akaryakıt dağıtım tavan fiyatı ve akaryakıt bayi tavan fiyatının nasıl hesaplanacağı belirlendi. Buna göre Kurum tarafından akaryakıt satış fiyatları her salı ve cuma günü Kurumun internet sitesinde ilan edilerek kamuoyu ile paylaşılacak.

YARIN İTİBARİYLE TÜM FİYATLAR İNDİRİLİYOR

İllere göre tüm yeni fiyatlar Kurumun internet sitesinde ilan ediliyor. Yarın gece 12'den itibaren geçerli olmak üzere İstanbul için tüm benzinlerin pompa satış fiyatı üst sınırı 5.04 TL/Lt, tüm motorinlerin pompa satış fiyatı üst sınırı 4.40 TL/Lt olarak belirlendi. Buna göre yarın itibarıyla türlerine göre benzinlerin fiyatında 5 ila 11 kuruş, motorinlerin fiyatında 19 ile 24 kuruş arasında indirim olacak.

Kurulun son kararı ile birlikte Mart ayında toplamda benzin fiyatı 5 ila 12 kuruş, motorin fiyatları 25 ila 35 kuruş arasında ucuzladı.