Akasya Asıltürkmen telefonda dolandırıldı
ensonhaber.com

Akasya Asıltürkmen telefonda dolandırıldı

Akasya Asıltürkmen, telefon dolandırıcılarının yeni kurbanı oldu. Oyuncu, kendisini vize başvurusu için arayan dolandırıcılara 440 TL ödeme yaptı.

Oyuncu olayı Instagram hesabının story bölümünde şöyle anlattı: “Haftanın sazanı! DM’den onlarca insan benimle aynı şeyi yaşadığını yazmış. Yengem bile! 'Dostum bak benim kafam çalışır tamam mı, o kadar da enayi değilim.' diye tesellilerde bulunuyorum kendime. 'Ulan sen İstanbul çocuğusun, nasıl yedin?' diye soruyorum. Evet, dünyanın en rutubetli hissi dolandırılmak. 'Ay nasıl yedin?' demeyin, yalnız değilim. Ne doktorlar, ne mühendisler ve hatta koskoca bir avukat ailesi dolandırılmış. Bu yazıyı yazıyorum ki bilin de siz bari tongaya gelmeyin.

"İNTERNETTEN RANDEVU ALDIM"

Vizemi kaç senedir aynı aracı firmadan alıyorum. Bir bakıma iyi oluyor. Konsolosluğa gitme gerginliğini aldı üstümden en azından. Gavuristanlara gitmeye kalkışınca o kadar antin kuntin şey yapmak zorunda kalıyoruz ki, her seferinde sanki okula kaydoluyormuş gerginliği. Geçen yazdım Google’a ne gerekiyordu bu İtalya vizesi için diye. Randevu alın ibaresi çıktı. 'Evet, alayım ki hemen gidip başvurayım' dedim, form doldurdum ve çat telefon geldi, ben de hattın diğer ucundaki jilet sesli operatörle başladım saat ve yer seçmeye. Biletimi mille biznıs almışım zaten, keyfim gıcır konuşuyorum.

"DOLANDIRILDIM"

'İşlemler için 440 TL IBAN adresine yatırıyorsunuz.' dedi. Ben de sorgulamadan 'herhalde artık böyle işliyor sistem' deyip garanti hesabına yatırdım parayı. Sıfır sorun, yaşasın teknoloji! Ertesi günü tık diye gittim Altunizade’deki aracı firmaya. Topladığım bütün evrakları orada bastırdım. Fotokopi için 1.75 tl istemeleri filan da koymadı o kadar. 'Seyahat sigortası' dediler. Yaptıralım hay hay. Yurt dışına çıkan bir TC evladısın, sorgu sual yok! Derken vezneye sigorta ve kargo parasını ödemek için ilerledim. Veznedar '666 TL' deyince 'neyin nesi?' diye sormak farz oldu. 'konsolosluk parası' diye cevap alınca 'Zaten 440 tl ödedim' dedim ve işte o an! Kadın yüzüme dudağını büzmek suretiyle 'Dolandırılmışsınız' dedi.

Sonrasını biliyorsunuz. Niyetim bunların ipliğini pazara çıkarmak artık. Her şeyi kitabına uygun yaptıklarından telefonlara çıkıyorlar gayet pişkin. Siz siz olun, vize sazanlığına düşmeyin. Google’da ilk sıradalar. İtibar etmeyiniz. Zaten onlar kendi cehennemlerinde boğulacaklar da fazladan odun atmaya lüzum yok.

Akasya Asıltürkmen telefonda dolandırıldı

Akasya Asıltürkmen telefonda dolandırıldı