Akdağ: Bu kadar hainliği hiçbirimiz beklemiyorduk

Recep Akdağğ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Erzincan’da, gece Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldı. Darbe girişiminin 21’inci gününde meydanda toplanan halka hitap eden Bakan Akdağ, hiç kimsenin böyle bir hainliği beklemediğine vurgu yaptı.

Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"BU KADAR HAİNLİĞİ HİÇBİRİMİZ BEKLEMİYORDUK"

“Bunların yapmış olduğu yanlışı görmüştük. 17-25 Aralık’ta seçilmiş  hükümete, Cumhurbaşkanımıza, devletin nizamına, intizamına kast ettiklerini görmüştük. Ama bu kadar hainliği hiçbirimiz beklemiyorduk.

Milletinin üstüne, milletinin tankı, uçağı, helikopteri ile ağır silahlarla ateş açacaklarını, böylesine bir şerefsizliği yapacaklarını, dünyada da ahirette de kendilerini rezil edecek böyle bir işe kalkışacaklarını hiçbirimiz düşünememiştik. Ama yaptılar.

Hesaplarını kendilerine göre iyi yapmışlardı, tuzaklarını iyi kurmuşlardı. Ama bilmedikleri bir şey vardı. Bilmiyorlardı ki; Cenabı Hakkın tuzağı, tuzaklarının da üstündedir. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden 240 kişi kanını al bayrak için akıtmasaydı, bugün müstemleke bir devlet haline gelecektik ve birilerinin esiri, kölesi olacaktık.

"CANINI VERENLERİN KIYMETİNİ BİLELİM"

Biz bugün burada çocuğumuzla, kadınımızla, parti farkı gözetmeksizin bütün kardeşlerimizle bir demokrasi nöbeti daha doğrusu bir vatan nöbeti tutamaz hale gelmiştik. Onun için bu canını verenlerin kıymetini bilelim.

"O FETÖ'YÜ KORUYANLAR BİLSİN Kİ.."

O FETÖ'yü Pensilvanya’da koruyanlar da bilsin ki, onlarında burunlarından fitil fitil getireceğiz. Mazlumlara zarar vermemek için, bir yanlış yapmamak için, masum bir kimseye dokunmamak için kılı kırk yaracağız. Ama devletin içine çöreklenmiş, devletin askerinin, polisinin, milli eğitiminin, sağlığının hangi kurumu varsa bunun içine çöreklenmiş bu çetecileri bir kanserli tümörü ameliyatla keser atar gibi bu toplumdan kesip atacağız."