Akdoğan Azerbaycan'ın 97. kuruluş yıldönümünde konuştu
AA

akdoğan azerbaycan

JW Mariott Otel'de Azerbaycan Milli Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, milletvekilleri ve birçok ülkenin diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda konuşan Akdoğan, Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeş ülke olduğunu söyledi.

"HAYDAR ALİYEV, BÜYÜK BİR ÖNDER"

Azerbaycan'ı, 1991'de bağımsızlığını ilan ettiğinde ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Akdoğan, "Haydar Aliyev, büyük bir önder olarak Azerbaycan'ı kurdu ve ayağa kaldırdı. Daha sonra İlham Aliyev, aynı şekilde büyük liderlik göstererek Azerbaycan'ı son döneminde her alanda köklü dönüşümlere uğrattı" ifadesini kullandı.

Akdoğan, Azerbaycan'ın büyük gelişim ve dönüşüm içinde olduğuna işaret ederek, iki ülkenin işbirliğinin bu gelişimi artırdığını kaydetti.

"TÜRKİYE VE AZERBAYCAN, İKİ KANATLI KUŞ GİBİ.."

Türkiye'nin Azerbaycan ile 5 milyar doların üzerinde ticaret hacmine sahip olduğu bilgisini paylaşan Akdoğan, şunları dile getirdi:

"Türkiye ve Azerbaycan, stratejik iki ortaktır. Gerçekleştirdiğimiz projeler sadece bölgesel olmanın ötesinde küresel anlamı olan projelerdir. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Hattı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gerçekten barış projeleridir. Türkiye ve Azerbaycan, bugün dünyanın parlayan iki yıldızıdır, iki kanatlı kuş nasıl uçuşa geçerse, Türkiye-Azerbaycan işbirliği, kardeşliği, dostluğu... İki kanadı birden harekete geçirip, hep birlikte yükseliyoruz."

Akdoğan, "Yukarı Karabağ meselesinde her zaman Azerbaycan'ın yanında olduk, bunu milli dava, kendi meselemiz görüyoruz. Bu haksızlığa bir an önce son verilmesini istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)