Akif Çağatay Kılıç kimdir

Akif Çağatay Kılıç kimdir

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?

15 Haziran 1976 Almanya Siegen doğumludur. Aslen Samsunludur. 10 yaşına kadar Almanya’da kalan Kılıç, ailesinin Türkiye’ye dönmesi üzerine kendisi de Türkiye’ye gelmiştir. Lise hayatı ikiye ayrılıyor, 1 yıl Işık Lisesi'nde okuduktan sonra İstanbul Alman Lisesi'ne gidip buradan mezun olmuştur.

Üniversite Lisans Eğitimi ise Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde bitirmiştir. Mezuniyetinin ardından Sabancı Holding’de işe başlayan Kılıç, holdingin Londra Bürosunda satın alma uzmanı olarak 1 yıl kadar çalıştı. Kılıç aynı zamanda çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

SİYASİ KARİYERİ

Akif Çağatay Kılıç siyaset hayatına ilk adımı Cüneyt Zapsu’nun danışmanlığıyla atmıştır. Bu görevi de 1 yıl sürmüştür. Buradan başbakanlığa geçmiş ve uzun süre Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürlüğünü ve tercümanlığını yapmıştır. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekilliğine aday olabilmek için Özel Kalem Müdürlüğü'nden istifa etmiştir.

11 Nisan'da yapılan seçimlerde ise Samsun’da 5. sıra milletvekili olarak gösterildi. 12 Haziran seçimlerinde ise AK Parti'nin Samsun’da 61,86 oy alması ile bu seçimler sonrası milletvekili olmuştur. Daha sonra 26 Aralık 2013 yılında kurulan hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olmuştur. Kılıç günümüz hükümetinde de yine Gençlik ve Spor Bakanı görevine getirilmiştir.