Akıncı İHA Projesi sona yaklaştı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tesis ve Hizmetlerin Toplu Açılış Töreni'nde önemli bir müjdeyi paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi insansız hava aracının, silahlı olarak çok büyüğünü yapıyoruz ki birkaç ay içinde bitecek ve o, dünyada örnek teşkil edecek." dedi.

Akıncı İHA Projesi sona yaklaştı

Erdoğan'ın bahsettiği proje, yüksek irtifa uzun havada kalış (HALE) sınıfı Akıncı Taarruzi İHA projesi.

Erdoğan: İnsansız hava aracının silahlı olarak çok büyüğünü yapıyoruz ViDEO

AKILLI BOMBALARI ÜZERİNDE TAŞIYACAK

Akıncı İHA Projesi kapsamında; 5 ton ağırlığında, 900 kilogram faydalı yük, 450 kilogram dahili faydalı yük taşıyabilecek bir İHA hayata geçiriliyor. Tamamen yerli imkânlarla üretilecek olan Akıncı, daha etkili füze ve akıllı bombaları üzerinde taşıyabilecek.

Akıncı İHA Projesi sona yaklaştı

Birçok yeni teknolojiyi üzerinde barındıracak olan Taarruzi İHA Akıncı’nın, 2019’un ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması hedefleniyordu.

24 SAAT HAVADA KALABİLİYOR

40 bin feet irtifaya kadar çıkabilen Taarruzi Akıncı sistemi, 24 saat havada kalabiliyor ve faydalı yük taşıma kapasitesi 1.350 kilograma kadar ulaşıyor. Bu özellikleriyle, savaş uçaklarımızın yaptığı bir kısım görevleri icra edebiliyor.

Taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapabilecek.

Akıncı İHA Projesi sona yaklaştı

SAVAŞ UÇAKLARININ YÜKÜNÜ AZALTACAK

Akıncı’nın taşıdığı elektronik sistemler, milli olarak geliştirilen ve geliştirilecek sistemler olacak.  Akıncı, bu sistemleri bir arada taşıyabilen, havadan taarruz gücüne sahip ve hızlı şekilde hedefe angaje olabilen bir sistem. Adeta savaş uçaklarımızın yükünü azaltacak, onların görevlerini, havadan bombardımanı da icra edebilecek.

Ülkemizde milli olarak geliştirilen hava füzeleriyle donatabileceğimiz Akıncı İHA, hava görevlerinde de kullanılabilecek. Akıncı, kendi sınıfında 3 sene içinde dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelecek.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO