Akmerkez'e komşu 10 katlı otel inşa edilecek

w

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Naziler’den kaçan mülteciler için Birleşmiş Milletler tarafından bina yapılan arsa üzerinde şu anda herhangi bir yapı bulunmuyor.

OTEL ALANI OLARAK PLANLANMASI İSTENMİŞTİ

Kızılay’ın 1978’de arsa için 2008’de açılan 25 yıllık kullanım ihalesini 35.5 milyon Euro’yla Elumatec Makine ve İnşaat firması kazanmıştı.

Firma, söz konusu arazi için 6 yıl önce de İBB’ye başvurmuş, 20 Kasım 2009’da İBB Meclis gündemine gelen teklifle, “Konut Alanı”nda kalan kısmın 3 emsal yükseklik serbest yapılanma şartlarında otel alanı olarak planlanması istenmişti.

Akmerkez'e komşu 10 katlı otel inşa edilecek

KARAR OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Arazi 15 Ocak’ta, bu kez 13 kat yapılanma şartı ile “Turizm (Otel) Alanı”na alınmasına ilişkin plan değişikliği teklifiyle bir kez daha İBB Meclis gündemine taşındı. Parsele ilişkin 2,5 emsal, 13 kat yapılanma şartlarındaki plan tadilatı teklifine, İmar ve Bayındırlık Komisyonu sonunda, plan notları ilavesiyle imar değişikliğine “Uygundur” görüşü verdi.

Komisyon, emsali 2.50’den 2.10’a, 13 kat yüksekliğini de 10 kata düşürüp, “Turizm tesisi alanı dışında iskan edilemez. Emsal hesabı net parsel alanı üzerinden yapılacak. Birden fazla bağımsız bölüm yapılamaz, konut ve ticaret birimleri yer alamaz. Otopark ihtiyacının parsel bünyesinde karşılanması kaydıyla 1. Bodrum katta otele ait konferans salonu, spor alanı vb. birimler yapılabilir, emsale dahil değildir. Doğal zemin kotu üzerine çıkan kısımlarda TAKS değeri aşılamaz” dedi. İBB Meclisi’nde bu görüş doğrultusunda oylanan plan değişikliği, oy çokluğuyla kabul edildi.