AKP'de kriz çıkaran Arıtman fotoğrafı

Aliağa- Menderes Banliyösü'nün açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir araya getirirken, havalimanında karşılamak için bekleyen Ak Parti ve CHP'li yöneticiler de birlikte fotoğraf çektirdi.

AYNI KAREDE YER ALMALARI TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eşi Serpil Akay, milletvekili aday adayı Nebahat Yangöz, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Oya Kalyoncu, CHP İzmir milletvekilleri Canan Arıtman ve Güldal Mumcu ile fotoğraf çektirdi. Ancak, iki kare fotoğraf partide tartışma yarattı. Orada bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı Nazif Satoğlu'nun gelini olan Ak Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Satoğlu, kadınlara, "Hangi taraftasınız, tarafınızı seçin" diyerek sert çıktı.

AKP'de kriz çıkaran Arıtman fotoğrafı

AKP'de kriz çıkaran Arıtman fotoğrafı

"NEFRETİ SEVGİYLE YENERİZ"

Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Gürel, Satoğlu'nun tepkisine anlam veremediğini belirterek, şunları söyledi:

"Orada çok güzel bir tablo oluştu. Daha önce bu tür ortamlarda herkes kendi partilileriyle konuşurdu. Ancak, dün kaynaşma oldu. Arıtman'ın yanına giderek, 'Devrim çocuğu' olduğumu, Atatürk'ü ne kadar sevdiğimi anlattım. Sonra hep birlikte fotoğraf çektirdik. Satoğlu bunu tepkiyle karşıladı. Arıtman Başbakan'ı sert eleştiriyor olabilir ama biz nefreti sevgiyle yeneceğiz. Annemden öğrendiğim tek şey, merhametten şefkat, şefkatten sevgi ve sevgiden dostluk oluşur. Hoşgörüsüz insanları anlayamıyorum. Satoğlu'nu da bu yüzden anlayamadım ve üzüldüm."

İZMİR FARKI

Gülsüm Satoğlu, fotoğrafa tepki göstermediğini öne sürerken Arıtman, Ak Parti'li kadınlardan gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi. Satoğlu, "Sohbet ettik daha sonra benimle fotoğraf çektirmek istediler. Ben de nazik bir şekilde kabul ettim. Hatta 'İzmir farkı bu' dedik. Satoğlu'nun tepkisini duymadım, kendisi de tanımam" diye konuştu