AKP'den 200 vekil gidiyor

AKP'den 200 vekil gidiyor

2011 seçimlerine yeni bin vitrinle girmeye hazırlanan AK Parti'de mevcut milletvekillerinin üçte ikisinin yolcu olduğu iddia ediliyor.

ÜST DÜZEY AKP'Lİ KONUŞTU

Kamuoyunun tanıdığı sürpriz isimlere yer verilecek. Meclis'teki oturumlara katılmayan ya da devamlı olarak mazeret bildiren vekillerin bizzat Başbakan tarafından çizildiği belirtiliyor. Yine kulislere yansıyanlara göre gözden çıkarılan vekil sayısı 200'e yakın.

Taraf gazetesi yazarı Melih Altınok, üst düzey bir AK Partili ile konuştu. Buna göre reform sürecinde aktif yer alacak isimler partide olacak.

YENİ LİSTEDE 1 GAZETECİ 1 FUTBOLCU

Altıonk, AK Parti Gerel Merkezi'nden yansıyan kulisleri gazetesine taşıdı. Partinin yeni yol haritasından satır başlarını aktardı. Yeni adaylar netlik kazanmadı ama aralarında eski futbolcu Hakan Şükür ve gazeteci Şamil Tayyar gibi isimlerin bulunduğu kamuoyunun yakından tanıdığı popüler kişilerin adı öne çıkıyor.

SEÇİM SONRASI REFORMLAR VAR

Taraf'a konuşan ve adı açıklanmayan üst düzey AK Partili yönetici, yeni dönemin ipuçlarını verdi: "Seçimlerin ardından hız kazanması beklenen reform sürecinde aktif olarak yer alacak pek çok yeni isim partimizin saflarında yer alacak. Yeni ve uzun vadeli perspektifle, bir yandan tüm toplumsal kesimlerin kaygılarını giderirken, bir yandan da beklenti içerisinde olan vatandaşlarımızı tatmin edilecek. Yeni bir anayasanın startı seçim sonrası hızlı bir biçimde verilecektir. "

ASKER ADAY

Yargı ve asker cephesinden katılması beklenen sürpriz isimler de AK Parti'nin listesinde. Son dönemde demokrat çıkışlarıyla tanınan Emekli Kurmay Albay Mesut Ülker gibi asker kökenli kişilerin ve yargı çevrelerinden isimlerin de milletvekili adayları arasında adı geçtği belirtiliyor.