AKP'den içki açıklaması

AKP'den içki açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kamuoyunda tartışılan içki satışına sınırlama konusuyla ilgili açıklama yaptı.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

ABD'de 21 yaşından gün almamış olsanız size içki satışı yapılmaz. Türkiye'de bu sınır 18 yaş.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN ALKOL POLİTİKALARI

Her medeni ülkede alkol satışıyla ilgili kanuni düzenlemeler vardır. Kanundaki hükümleri yerine getirmek kaydıyla isteyen bunların satışını, sunumunu, tüketimini yapabilir. Anayasa devlete gençleri alkolün zararlarından koruma görevi vermektedir. Bizim uluslararası taraf olduğumuz bazı deklarasyonlar vardır. Alkolle ilgili Avrupa Şartı var. Dünya sağlık Örgütü'nün alkol politikaları çerçevesi var.

KUYRUKLU YALAN

Medeni dünya bu işi nasıl yapıyorsa Türkiye'de hazırlanan bu yönetmelik de bu esaslar çerçevesinde belirlenmiştir. Alkol satın alınma yaşının 24'e çıkarıldığı kuyruklu bir yalandır. Alkol üreten bir firmanın adı spor takımı olabilir mi. Bu düzenlemeye göre olamayacak. Bireyleri ve kamuyu korumaya yönelik düzenlemeler yapılıyor. Mesele bundan ibarettir.

'Yılbaşı sepetine içki koyamazsınız' deniyor. Bir arkadaşınıza içinde içki bulunana yılbaşı sepeti hediye ettiğinizde bunu kim denetleyebilir. Dananın altında kimse buzağı aramasın.