AKP'li Hüseyin Çelik Polmark'ın son seçim anketini açıkladı

AKP'li Hüseyin Çelik Polmark'ın son seçim anketini açıkladı

Çelik buna göre AKP'nin oylarının yüzde 50'ye yaklaştığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da en beğenilen devlet adamı sırasında en yakın rakibine 5 kat fark atarak birinci geldiğini söyledi. Çelik, CHP'nin oylarının ise iddiaların aksine artmadığını ifade ederken"CHP'nin oyu 23'ün bir gıdım üstünde" dedi.

7 BÖLGEDE YÜZYÜZE YAPILAN ANKET

AKP tarafından Pollmark şirketine yaptırılan ve Ocak ayının ilk yarısına ait anketle ilgili bilgiler veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 5 bin 369 denek üzerinde 7 bölgede yüzyüze bir araştırma gerçekleştirildiğini kaydetti. Anket sonuçlarına göre AKP'nin yaş gruplarında en homojen parti çıktığını ifade eden Çelik, "Ekonominin bugünkü durumuna olumlu bulanların oranı yüzde 66 çıkıyor. CHP'nin oylarını birileri şişirdi. Bu anket öyle söylemiyor. CHP'nin oyu 23'ün bir gıdım üstünde. MHP baraj civarında dolaşıyor. Şu anda biraz barajın üzerinde. AK Parti de yüzde 50'ye yakın. Net rakamlar Pollmark'a ait" diye konuştu.

50 YAŞ ÜSTÜ CHP'YE OY VERİYOR

Çelik, AKP'nin eğitimli kesimlerden oy almadığı yönündeki eleştirileri de değerlendirirken, "Ortaya çıktı ki eğitimli kesimden de AK Parti alması gerektiği kadar oy alıyor" dedi. 50 yaş üstü kesimin ise oylarını CHP'ye verdiğini söyleyen Çelik, "Onların bir kısmı daha hala daktilo döneminde kaldığı için onlar CHP'ye oy veriyor. Onlar statükocu tek parti döneminde kaldığı için ince ayardan geçirdiği insanlardır bir kısmı" diye konuştu. Çelik Başbakan Erdoğan'ın da en beğenilen devlet adamı araştırmasında en yakın rakibine 5 kat fark atarak birinci sırada olduğunu sözlerine ekledi.

ANKETLER SİPARİŞLE YAPILIR

Çelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "sipariş anketler yaptırıyorlar" şeklinde kendilerini eleştirdiğini de ifade ederken, "Yapmayın Sayın Bahçeli, anketler sipariş üzerine yapılır. İnsanlar can sıkıntısını gidermek için anket yapmaz. Siyasi partiler firmalar, kuruluşlar çeşitli amaçlarla anket yapar. Anketler zaten ısmarlama yapılır. AK Parti'nin yaptırdığı anketler var Bizim dışımızda yapılan anketler var. Bütün bu anketlerdeki ortak payda aynıysa kendi kendinizi kandırmayın. AK Parti hiçbir zaman kendisini kandıracak, kendisini zoraki olarak iyi gösterecek anketlere itibar etmemiştir" diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEMİMİZDE YOK

Çelik ayrıca basın mensuplarının Başkanlık Sistemi konusundaki sorularını da yanıtladı. Çelik Başkanlık sistemi'nin şu anda hükümetin ve partinin gündeminde ağırlıklı olarak konuşulan üzerinde çalışılan bir konu olmadığını belirterek "Ama başkanlık sistemi bugün değil 80'lerden sonra Türkiye'de konuşulan üzerinde fikir üretilen bir konudur. Bu konuları herkes her zeminde konuşabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çekincelerine de saygımız vardır. Bunun daha iyi olduğunu söyleyenlere de saygımız vardır. Ama Türkiye şu anda demokratik parlamenter rejimle yoluna devam ediyor. Bu konuda bir problem yok" dedi.