AKP'li vekil CHP'li vekile bağırdı: Senin yerin Silivri

AKP'li vekil CHP'li vekile bağırdı: Senin yerin Silivri

Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın Meclis Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerinde gerginlik yaşandı.

ŞUBAT AYI OPERASYONU İDDİASI

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında toplanan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de katıldığı toplantıda, CHP'li üyeler tasarıya sert tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Hiç lafı eveleyip gevelemeyelim. Şubat ayı operasyon ayıdır. Yargıtay, Danıştay, HSYK, Anayasa Mahkemesi Kanunları, operasyon ayıdır" diye konuştu.

İşte Anayasa Komisyonu'ndaki AKP ve CHP kavgası

SENİN YERİN SİLİVRİ

Bütün kavganın Anayasa'nın 4. maddesi üzerinde düğümlendiğini ifade eden Gök, bunun bir karşı devrim süreci olduğunu, halka sokak sokak direnme hakkı doğacağını söyledi. AK Parti milletvekilleri Gök'ün sözlerine tepki gösterirken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, 'Senin yerin Silivri'ye kadardır' şeklinde laf attı.

İSA GÖK SALONDAN AYRILDI

Gök ise bunun bir dikta yapılanması, faşist yapılanma olduğunu öne sürerek, "Başbakan Erdoğan'ın Hitlervari rejim arayışıdır. Hitler de seçimle geldi" dedi. AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt ise, Gök'e, 'Böyle bir terbiyesizlik olmaz. Bunlara her gün slogan attırıyorsunuz' tepkisini gösterdi. Yaşanan sert tartışmaların ardından Gök salondan ayrıldı.

FAŞİST ÜSLUPLA KENDİSİNİ TARİF ETMİŞ OLUR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de yaşanan tartışmalarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Çiçek, "Herkesin ne söyleyeceğini benim tayin etmem doğru değil ama bir kısım hukuk adamlarının da neyi nasıl konuşacağını başkasının onaylama görevi yok. Öyle anlaşılıyor ki CHP'li arkadaşlarımıza göre bu ülkede kim ne konuşacaksa CHP'li arkadaşlarımızdan, bazılarından en azından onay alması gerekiyor. Onun onaylamadığı her düşünce yanlış, her düşünce hukuk dışı. İdeolojik olarak olaylara baktığımızda kullanılabilecek bir dil, faşistlik vesaire. Bunları söylerken faşist bir üslup içinde söylenirse kişi kendisini tarif etmiş olur. Bunları yakıştıramam" şeklinde konuştu.