Aksaray Eski Terminal'de dönüşüm startı verildi

d

Aksaray'da Eski Terminal Bölgesi'rıde mülk sahipleriyle kentsel dönüşümde ön görüşme yapan Aksaray Belediyesi, bu görüşme sürecini olumlu sonlandı. Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde üst yapısını ilgilendiren iş merkezlerinin yapım ihalesi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

24.000 m2'lik kapalı alan üzerine, modern dükkân ve mağazalar, iş ofislerinin yer aldığı ticaret ve iş merkezi inşası için Eski Terminal Bölgesi'nde mülk sahipleri ile kentsel dönüşüm konusunda ön görüşme yapan Aksaray Belediyesi, bu görüşmeden olumlu ayrıldı.

Projenin ilk kazması da bu yılın ilk aylarında başladı ve kısa sürede binalar yıkılarak yeraltı otoparkı da sonlandırıldı. Bölgesel otopark üzerine yapılacak iş merkezi inşaatının ihalesi gerçekleştirildi. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye tarafından yapılacak dönüşümle mülk sahiplerinin ve aynı zamanda şehir merkezinin artı değer kazanacağını her toplantıda altını çizerek açıkladı.

DEĞER KAZANACAK

Sekiz blok olacak Başkan Yazgı, Eski Terminal projesinin sekiz bloktan oluştuğunu söyledi. Projenin içerisinde 400 Haluk Şahin "Mülk sahipleri ve merkezi artı değer kazanacak" diye konuştu. Araçlık yeraltı otoparkı olmak üzere 55 adet dükkân, 92 adet ofis, üç adet kafe meydan ve bir adet köşk mescitin yer aldığını belirtildi. Haluk Şahin Yazgı, ayrıca gerçekleşen ihalenin Aksaray'a hayırlı uğurlu olmasını diledi.