Aksaray'da HDP'lilerin eylemine polis müdahalesi
DHA

aksaray

HDP'li Pervin Buldan'ın içlerinde bulunduğu bir grup, Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği'nin (TUAD) çağrısıyla Aksaray metro istasyonunda toplandı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Grup, Abdullah Öcalan lehine slogan atınca polis müdahale etti. Polis, Buldan'ın da bulunduğu gruba biber gazı ile müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan grup daha sonra yeniden bir araya geldi. Grup, açıklamaya izin verilmemesini protesto etmek için 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından Pervin Buldan bir açıklama yaptı.Aksaray'da HDP'lilerin eylemine polis müdahalesi

"ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİT BİR AN ÖNCE KALDIRILMALIDIR"

Buldan, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalıdır, barış ve müzakere süreci bir an önce devreye konulmalıdır, müzakerenin ilerlemesi için gerekli mekanizmalar derhal yerine getirilmeli, konulmalı, uygulanmalıdır. Eğer bunu yaparsanız bu ülkenin barışa, demokrasiye, insan haklarına uygun bir şekilde yönetilmesine katkı sunulacaktır" dedi.

Aksaray'da HDP'lilerin eylemine polis müdahalesi

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından Aksaray Metro Meydanı'nda basın açıklaması adı altında miting çağrıları yapıldığı ifade edilmiş ve "Bu alanda siyasi amaçlı toplantı yapılması yasalara aykırıdır. Dolayısıyla bu amaçla yapılacak toplantıya müsaade edilmesi mümkün değildir. Vatandaşlarımızdan, yapılan kanuna aykırı eylem çağrılarına itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz" denilmişti.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)