Akşener: Mersin'de size sürprizimiz olacak
ensonhaber.com

İyi Parti, yerel seçimlerde Burhanettin Kocamaz'ın evraklarının gecikmesi nedeniyle aday olamamasının ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayını yeniden belirleyecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Meral Akşener, "Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceğiz, bugün gün içerisinde bildireceğiz.  Mersin'de yarıştan kopmuş değiliz. Size bir sürprizimiz olacak. Adayımız var kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim." ifadelerini kullandı.

ADAY: AYFER YILMAZ

Burhanettin Kocamaz ise adayı "İyi Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Devlet eski bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum." diyerek açıkladı.

TAVŞAN ADAY FORMÜLÜ NEDİR?

Burhanettin Kocamaz'ı aday yapmak isteyen İyi Partililer, tavşan aday formülü üzerinde duruyor. Buna göre, başka bir isim çıkıp belediye başkanlığı için aday olacak ve Burhanettin Kocamaz için oy toplayacak.

Tavşan adaylık devreye girerse, Burhanettin Kocamaz ise 1. sıradan meclis üyesi adayı gösterilecek. Seçimler bittikten sonra ise tavşan aday seçildiği takdirde istifa edecek ve Kocamaz Büyükşehir Belediyesi Başkanı olacak.

İyi Parti Mersin'de şimdi de tavşan adaylığı düşünüyor haberi
Akşener: Mersin'de size sürprizimiz olacak