Aladağ'daki yurt faciasından tutuklanan yöneticilere tahliye

29 Kasım'da Aladağ'daki yurtta meydana gelen yangında, yangın merdiveni kapısının kilitli olması nedeniyle 11'i çocuk 12 kişi hayatını kaybetmiş, yaralanan öğenciler ise camdan atlayarak kurtulmuştu.

'YANGIN MERDİVENİ KAPISI KİLİTLİ DEĞİL' DENMİŞTİ

Ancak olayla ilgili yapılan soruşturma kapsamında mahkemeye, yangın esnasında yangın merdivenlerinin kapısının kilitli olmadığı; yurtta son denetlemenin ise Haziran 2016’da yapıldığına dair rapor sunulmuştu.Aladağ'daki yurt faciasından tutuklanan yöneticilere tahliye

TUTUKLANAN 4 YÖNETİCİYE TAHLİYE İSTENDİ

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yangında kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, müdür yardımcısı İsmail Uğur ile Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklanmıştı.

MAHKEME KABUL ETTİ

4 Aralık'ta tutuklanan şüphelilerle ilgili olarak avukatları Aladağ Sulh Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, 22 Ocak'ta Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç'ı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Cumali Genç ile yardımcısı İsmail Uğur'un ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ÖLEN ÇOCUKLARIN AİLELERİNİN AVUKATLARI İTİRAZ EDECEK

Dernek yöneticilerinin tahliye edilmesi üzerine ölen çocukların ailelerinin avukatları, bu kararı itiraz edeceklerini bildirdi. Yangınla ilgili ise Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması ise halen devam ediyor.Aladağ'daki yurt faciasından tutuklanan yöneticilere tahliye

Aladağ'daki yurt faciasından tutuklanan yöneticilere tahliye

Aladağ'daki yurt faciasından tutuklanan yöneticilere tahliye